Sveže

Izvrstna igra in zmaga Nafte 1903 v Novi Gorici

V 2. SNL so minuli konec tedna bile odigrane tekme 14. kroga. V Novi Gorici so pod reflektorji gostovali nogometaši Nafte in po več kot odlični igri prvouvrščeno ekipo prvenstva dobesedno spravili na kolena in se v Lendavo vrnili s tremi točkami, velikimi kot lendavske gorice!
Po več kot odlični pokalni tekmi proti velenjskemu Rudarju, so nogometaši Nafte 1903 tokrat odigrali srečanje v Novi Gorici. Modro-beli so nesporne favorite srečanja povsem nadigrali ter prikazali lep in gledljiv nogomet, ter se v Lendavo vrnili z nujno potrebnimi tremi točkami. Lendavčani so se tako vnovič vrnili na peto mesto prvenstvene lestvice, na kateri pa točkovno bistveno ne zaostajajo od mest višje. Pri taboru Nafte 1903 so pogrešali Marka Maleševića in Vedrana Vinka.

Goričani so popoldne dočakali dobre informacije iz Radomelj in Raven, a varovanci Borivoja Lučića minulo soboto pred kakimi 200 gledalci niso izkoristili pomoči Bilj in Fužinarja. V prvem času prisotni ljubitelji nogometa zadetkov niso videli in to kljub temu, da je žogo v svojih nogah imela predvsem Nafte 1903. Najbližje zadetku v prvem polčasu so bili prav Lendavčani, ko je Stjepan Oštrek zatresel okvir domačih vrat. No, nekoliko drugače je bilo v drugem polčasu, ko so gledalci videli skupno štiri zadetke.

Prvi so povedli domači. Lamin Colley je bil kot prvi in hkrati tudi zadnji uspešen pri ekipi Gorice. Kmalu za tem so svoj pohod pričeli Lendavčani. Prvi padec koncentracije pri domačih je uspešno unovčil Rok Pirtovšek v 68. minuti in izenačil. Pri domačih je od takrat šlo vse samo še navzdol, modro-belega stroja več ni bilo možno ustaviti. V80. minuti se je z lepim udarcem izkazal Mihael Rebernik, šest minut kasneje pa je zmago z novo mojstrovino potrdil Alen Ploj in dosegel končni rezultat srečanja. “Za nas je to zelo pomembna zmaga. Dokazali smo, da znamo tudi v gosteh odigrati dobro tekmo. Kljub težki preizkušnji v sredo smo danes vseeno pokazali pravi karakter in zasluženo zmagali. Mislim, da smo uspeli rešiti problem s koncentracijo, kar tudi dokazuje današnja tekma,” je po srečanju za spletno stran Nafte 1903 dejal slednji.

Marian Sluka za spletno stran Nafte 1903: “Glede koncentracije smo tam nadaljevali, kjer smo v sredo končali. Zadovoljen sem s prikazano igro, a tudi s pristopom in borbenostjo. Mislim, da smo danes zasluženo zmagali, za to želim čestitati celotni ekipi, saj je prikazala odlično predstavo ter obrnila tekmo proti tako kakovostnemu moštvu, kot je Gorica. V nedeljo ima ekipa prost dan, v ponedeljek sledi regeneracijski trening, v torek dopoldan je na sporedu testiranje hitrosti popoldan pa prijateljska tekma v Veliki Polani. V sredo in četrtek bomo opravili verjetno dva taktična treninga in v petek sledi še pripravljalni trening na sobotno tekmo. Na Radomlje se bomo enako pripravljali, kot tudi na vsako drugo tekmo.”

ND Gorica – Nafta 1903 1:3 (0:0)

1:0, Lamin Colley, 49. min
1:1, Rok Pirtovšek, 68. min
1:2, Mihael Rebernik, 81. min
1:3, Alen Ploj, 86. min