Sveže

Nov poraz modro-belih v gosteh

Prvi oktobrski vikend je minil v znamenju 12. kroga druge državne lige. Lendavčani so se v soboto podali v Novo mesto, kjer so proti tamkajšnji Krki skušali iztržiti nove tri točke, ki bi modro-belim dobro dele v borbi za čim višje mesto, a so domači bili tokrat prepričljivejši.
Na stadionu Portoval v Novem mestu so modro-beli minuli sobotni popoldan odigrali srečanje dvanajstega kroga druge nogometne državne lige, ki pa se ni zaključil po načrtih. Lendavčani so vknjižili nov poraz v gosteh in kljub temu ostali na petem mestu prvenstvene tabele, a se je modro-belim po zmagi proti ptujski Dravi nevarno približala ekipa iz Bilj. Razlika med obema ekipama znaša zgolj točko, nevarno blizu pa so Lendavčanom tudi neugodni Novomeščani, ki se s tremi točkami manj nahajajo na sedmem mestu. Modro-beli se bodo na prihajajočem srečanju proti ekipi iz Brd morali pošteno potruditi.

Lendavčani so v Novem mestu pred le okrog 100 gledalci potrdili, da se torej precej bolje znajdejo na domači zelenici. V prvem polčasu so padli skupno kar štirje zadetki. Prvi je mrežo Lendavčanov za 1:0 zatresel Matej Potokar, za tem so modro-beli preko Roka Pirtovška izenačili šest minut kasneje. V 36. minuti se je zgodil zadetek za vnovično vodstvo domačih, torej za 2:1, ko je bil uspešen Luka Kambič, tik pred koncem prvega polčasa pa je v polno zadel še Luka Vešner Tičić in domači so se v slačilnico odpravili s solidno prednostjo, 3:1.

Lendavčanom se v drugem polčasu več ni uspelo pobrati, gol Marka Maleševića v 80. minuti ni bil dovolj vsaj za točko, Nafta 1903 pa je za nameček izgubila še pordelega Leona Leušteka, ki se je v slačilnico predčasno moral sprehoditi zaradi solidne bere rumenih kartonov. ““Ne vem, zakaj se nam to dogaja. Smo kot majhni otroci, ki se v svoji sobi znajo igrati z lego kockami, ko pa pridejo v goste, se jim zmeraj vse poruši,” je razočarano za spletno stran Nafte 1903 dejal Vedran Vinko in okrcal tudi sodnika. “Lahko se le ponavljam, tekmo smo izgubili zaradi slabe koncentracije ter pomanjkanja želje, borbenosti. Posest je bila že od prve minute na naši strani, mi smo igrali, a oni zabijali. Enostavno smo storili preveč napak v enem polčasu,” pa je za spletno stran Nafte 1903 bil oster lendavski strateg Sluka.

Kaj sledi? Lendavčani se bodo prihajajočo soboto, v 13. krogu udarili z ekipo iz Brd, ki je trenutno na 13. mestu razpredelnice. Srečanje bo v lendavskem športnem parku na sporedu ob 15.30 uri. Halilović Denis bo na srečanju glavni sodnik, Šprah Robert prvi pomočnik in Radusinović Davorin drugi pomočnik. ““Čaka nas naporen ritem težkih tekem, vendar ostajam pozitiven, tako kot vedno, in pričakujem še veliko dobrih iger in seveda zmag,” zaključuje Vedran Vinko.

Krka – Nafta 1903 3:2 (3:1)

1:0, Matej Potokar, 12. min
1:1, Rok Pirtovšek, 19. min
2:1, Luka Kambič, 36. min
3:1, Luka Vešner Tičić, 42. min
3:2, Marko Malešević, 80. min