Ostalo

Nogometni klub Mostje: “Nov začetek na željo igralcev”

Nogometni klub Mostje, ki je prenehal z nastopanjem a formalno sicer ni prenehal obstajati, se vrača v medobčinsko nogometno ligo. Kot so nam pred časom dejali na MNZ Lendava, so ti prijavo za igranje v novi sezoni že oddali, iz kluba pa sporočajo, da so igranje znova obudili na željo igralcev. Prav kadrovske težave pa so bile, da so pred nekaj leti z igranjem tudi zaključili.
V Petišovcih so, kot smo že poročali, z igranjem najpomembnejše postranske stvari na svetu zaključili, a so skorajda vzporedno v Mostju nogomet znova obudili. V praksi to pomeni, da bo v novi sezoni, ko se bo ta lahko pričela, v medobčinski nogometni ligi nastopalo enako število nogometnih klubov, le igralci se bodo, kot že kaže, nekoliko drugače razporedili. No, če smo že pri igralcih, prestopni rok za nižjeligaše se je začel včeraj in traja do 31. avgusta 2020, na podlagi sklepa izvršnega odbora pa je v poletnem prestopnem roku prestop brez izpisnice na vseh nivojih tekmovanj možen od 15. julija do 15. avgusta 2020.

S pripravami je nogometni klub iz Mostja, na pobudo predvsem domačih igralcev, začel minulo nedeljo. Na prvem zboru je bilo v kadru kar 16 igralcev, po besedah predsednika Tadeja Bele, v klubu računajo na vključno 20 igralcev. Treninge bo vodil dosedanji trener NK Zvezda iz Doline Aleš Sarjaš, ki ima opravljeno B licenco. Želje vodstva nogometnega kluba in trenerja so, da bi se treningi odvijali 2-3 krat tedensko, želijo pa si odigrati tudi nekaj prijateljskih nogometnih srečanj, predvsem z okoliškimi nogometnimi klubi. V klubu računajo na sredino razpredelnice lige, ter čim več gledalcev.

“Največji padec je klub doživel 30.6.2017 ko se je bogata nogometna zgodovina v Mostju čez noč končala. Klub je vse do letos bil v mirovanju pod okriljem krajevne skupnosti. Letos se je porodila ideja, da se klub ponovno zažene, saj bi bilo škoda, da tako bogata tradicija in dobri občutki ljudi in igralcev ob obisku našega športnega parka potonejo v pozabo. Ko smo poklicali vse mlade in nekoliko izkušenejše igralce k sodelovanju je bil odziv več kot pričakovan. Vsi so z navdušenjem pozdravili idejo in potrdili sodelovanje. Vsaka pot na začetku je najtežja, to se zaveda sleherni, ki je zgradil svoj uspeh v gospodarstvu, turizmu, športu oz. katerikoli dejavnosti,” so zapisali.

Nogometni klub Mostje je bil sicer ustanovljen leta 1972 in povezuje vasi Mostje, Banuta in Genterovci. Skozi celotno zgodovino je klub nizal vzpone in padce z ekipo domačih fantov, katerim so se pridružili igralci tudi iz bližnje okolice.