Ostalo

Napredovanja v MDNS Lendava

Komisija za sodniške zadeve pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS) je na svoji minuli redni seji sprejela terminski načrt aktivnosti za spomladanski del sezone, sprejela sestavo skupin talentov za leto 2023 ter potrdila liste sodnikov za leto 2023.
Vsi sodniki in sodnica iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov (MDNS) Lendava, ki se že nahajajo na listah, so obdržali svoj status. A lista, na kateri se nahaja dolgoletni prvoligaški sodnik Bojan Mertik, A1 lista, kjer svoji mesti zasedata Eric Herženjak in Iztok Dovnik ter Kaja Škrban, ki se nahaja na ženski A1 listi pomočnic sodnice.

Na A1 listo je bil na novo uvrščen Patrik Herženjak, prav tako na A1 listo ženskih pomočnic sodnice Doroteja Gjerkeš. V skupini talentov je v 2. skupino napredoval sodnik Lukas Gregorinčič. Prav tako je komisija na predlog SK MDNS Lendava potrdila Dorotejo Gjerkeš in Aljaža Utrošo kot kandidata talenta za vključitev v izobraževalni sistem ZNSS za leto 2023.

“SK in UO MDNS Lendava vsem čestita, želi uspešne prihajajoče seminarje in veliko dobrega sojenja v letu 2023,” so zapisali.

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov je bilo ustanovljeno kot samostojno društvo 11.10.1981 in je v začetku imelo 18 članov. MDNS trenutno šteje 37 članov, od tega je 33 sodnikov še aktivnih in sodijo v MNL Lendava, PNL ter I., II. In III. SNL, kot tudi mednarodnih tekmovanjih.