Sveže

Najuspešnejše društvo upokojencev v Pomurju, je Društvo upokojencev Lendava

Po končanem rednem zboru članov Zveze društev upokojencev (ZDU) Slovenije, v hotelu Delfin v Izoli, je sledila prva prireditev “Dan Zveze društev upokojencev Slovenije,” na kateri so med drugim podelili pohvale oz. zahvale ZDUS za uspešno delo, ki so ga prejela posamezna društva iz vsake slovenske regije.
Na prireditvi je vse navzoče pozdravil predsednik ZDUS Janez Sušnik, ki je še poseben pozdrav namenil vsem prejemnikov pohval oz. zahval ZDUS za uspešno delo, ki so ga prejela posamezna društva iz vsake slovenske regije. Na tej podelitvi priznanj za najbolj uspešno delo v letu 2017, ki so jih dobila izbrana društva upokojencev iz regij, so bili navzoči tudi predstavniki Vlade R. Slovenije in sicer: Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje, dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino in socialne zadeve, Dejan Židan, podpredsednik Vlade R. Slovenije in minister za kmetijstvo in prehrano, Karel Erjavec, podpredsednik Vlade R. Slovenije in minister za zunanje zadeve ter predsednik DESUS.

V Pomurju najbolj aktivni lendavski upokojenci

Zveza društev upokojencev Slovenije je letos prvič podeljevala priznanja za uspešno delo posameznih društev. Iz Pomurske regije je za najbolj uspešno društvo v letu 2017 bilo izbrano Društvo upokojencev Lendava. V obrazložitvi za podelitev navedenega priznanja je navedeno, da je Društvo upokojencev Lendava bilo najbolj aktivno na področju športne, rekreativne in gibalne dejavnosti, na področju vsestranske kulturne dejavnosti (gledališka dejavnost,  recitacije, pevski zbor, likovna dejavnost, ročna dela in tehnična kultura – ohranjanje kulturne dediščine), izletniški dejavnosti in uresničevanju programa “Starejši za višjo kakovost življenja doma”. Priznanje je v imenu DU Lendava prevzel predsednik društva, Aleksander Marič.

“Prejeta pohvala je priznanje in zahvala vsem članom DU Lendava, še posebej pa tistim, ki so aktivno sodelovali v vseh dejavnostih društva. To ni samo priznanje in zahvala, temveč je tudi vzpodbuda, da se še naprej trudimo in delamo na vseh področjih delovanja društva v zadovoljstvo vsega članstva in širše lokalne skupnosti,” so poudarili.