Sveže

Nafta 1903 sezono zaključila na 6. mestu prvenstvene tabele

Drugoligaši so v minulem 30. krogu druge državne lige, ta se je odvil minuli petek in soboto, zaključili s svojim delom v sezoni 2022/2023. Lendavska Nafta 1903 je sezono zaključila na 6. mestu prvenstvene tabele, s čimer pa v Lendavi nikakor ne moremo biti zadovoljni, saj je predvsem zadnja tretjina prvenstva bila precej burna.
Lendavska Nafta 1903 se je minulo soboto odpravila na gostovanje na Primorsko, natančneje v Bilje in se pod lendavske griče vrnila z novimi tremi točkami. Lendavčani so se tako na gostovanje podali kot sedmouvrščena ekipa in se v Lendavo vrnili uvrščeni mesto višje, saj so domačim uspešno preprečili namero zmage, bili boljši nasprotnik in tako še zadnjič na varno pospravili tri točke. Ljubitelji nogometa iz Lendave sicer s takšno uvrstitvijo ne morejo biti zadovoljni, a bo več priložnosti vnovič v prihajajočem jesenskem delu nove sezone.

Nafta 1903 je sicer boljše izhodišče zapravila že v zaključku jesenskega dela, sledil je niz slabih predstav tako na domačem terenu kakor tudi na gostovanjih, vse to pa je dobesedno tik pred koncem prvenstva pripeljalo do zamenjave trenerja. A škoda je že bila storjena, ljubitelji okroglega usnja v Lendavi pa so zamenjavo večinoma zagovarjali.

Če se dotaknemo zadnjega kroga, srečanje se je na igrišču v Dolinici v Biljah pričelo ob 17.00 uri, ogledalo pa si ga je kakih 200 ljubiteljev nogometa. Kot prvi so mrežo zatresli domači in sicer je vratarja Álmosa Ágostona Kissa v 15. minuti premagal Susso Bamba, to pa je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu. V 63. minuti je za izenačenje poskrbel Szabó Bence, že minuto kasneje pa je rezultat na 1:2 zvišal Stjepan Oštrek in s tem postavil tudi končni rezultat srečanja.

Med prvoligaše se selijo nogometaši Rogaške

Prvoligaški nogomet se v Rogaško Slatino vrača po več kot treh desetletjih, saj je bil NK Steklar del prvoligaške druščine v prvi in drugi sezoni po slovenski osamosvojitvi. Zasedbi trenerja Oskarja Drobneta je za potrditev prvega mesta v Krškem zadostovala že točka, črno-beli pa so osvojili vse tri. Aluminij bo povratek med prvoligaše moral iskati v dodatnih kvalifikacijah.