Ostalo

Nafta 1903 jutri potuje v Vipolže

V športnem parku v Vipložah bo jutri na sporedu predzadnje srečanje 2. državne lige. Svoje moči bosta ob pol štirih popoldan pričeli meriti domači nogometni klub Brda in lendavska Nafta 1903. Tako jutrišnje srečanje, kakor tudi zadnji krog prvenstva bo za lendavsko Nafto 1903 izjemnega pomena, saj je to zadnji vlak do kvalifikacij za nogometno elito.
Mura je z nedeljsko zmago potrdila napredovanje med prvoligaše. Naslov drugoligaškega prvaka je oddan, fronta za drugo mesto pa ostaja odprta. Po spodrsljaju Nafte, ki bo tokrat gostovala v Vipolžah, so se na drugo mesto vrnili Ptujčani. Drava bo gostja soboške Fazanerije, v igri za drugo mesto pa ostajajo tudi Radomljani, ki se odpravljajo k ljubljanskemu Bravu.

Nafta 1903 si je v 28. krogu prvenstva privoščila spodrsljaj, ki bi lahko četo Franca Fridla stal tudi drugega mesta. Modro-beli so v minulih dneh na treningih sigurno prestavili v najvišjo možno prestavo, saj sedaj priložnosti za napake ni. Nafta 1903 več kot krvavo potrebuje nove tri točke, jutri pa bi prav Lendavčanom lahko pomagal največji rival, murskosoboška NŠ Mura.

pomladi prerojeni Brici so si z nizom zmag že pred časom zagotovili praktično neulovljivo prednost pred cono izpada, z zmago v Rogaški Slatini – zadel je Miha Simčič Zuljan – pa so tudi formalno potrdili tretjo zaporedno sezono med drugoligaši. Novembrski spopad je pripadel Nafti, a so gostitelji vse tri zadetke dosegli v zaključni četrtini srečanja.  Končnica jutrišnjega srečanja bi torej lahko bila infarktna.

Finale pokala MNZ Lendava pripadel Nafti 1903 in Turnišču

Že sicer pa so se ekipe ta teden borile v pokalnem prvenstvu MNZ Lendava za člane. Lendavska Nafta 1903 je z 1:5 premagala Hotižane na domačem terenu, večino zadetkov so Lendavčani dosegli v drugem polčasu, na srečanju med Turniščem in Črenšovci pa so slavili Turniščani, in sicer z 7:6. Tudi tukaj je večji del zadetkov bil dosežen v drugem polčasu.

Organizator tekmovanja bo finalni obračun, kamor sta se uvrstila zmagovalca polfinalnih obračunov, delegiral tretjega junija in sicer v Gaberju, ko se tam odvijajo vaški dnevi. Bosta pa med drugim oba finalista, ne glede na izid finalnega obračuna, uvrščena v pokalno tekmovanje pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.