Sveže

Nafta 1903 do novih treh točk tudi proti Sežani

Srečanja 22. kroga 2. državne nogometne lige sta včerajšnji popoldan odprli ekipi Tabora iz Sežane ter lendavske Nafte 1903. Lendavčani so tokrat vnovič bili uspešni, ter se pod lendavske griče vrnili z novimi in hkrati pomembnimi tremi točkami.
Lendavski Nafti 1903 v aktualnem prvenstvu zaenkrat vse gre kot po maslu. Včerajšnji popoldan so se slednji v gosteh pomerili proti Taboru iz Sežane ter domačim dali lekcijo po lendavsko. Pod lendavske griče so se namreč vrnili z novimi tremi točkami, kar modro-bele še bolj utrjuje na samem vrhu prvenstvene tabele. Najučinkovitejši igralec včerajšnjega obračuna je bil nihče drug kot hitri in predvsem natančni Toni Lun Bončina, piko na i pa je dodal še Stjepan Oštrek.

Nogometaši Nafte so, spomnimo, zadnjo tretjino prvenstva odprli s pomembno zmago, včeraj pa so v svojo škatlo dodali še eno. Kar trikrat je torej domačo zatresel Toni Lun Bončina, ki je modro-bele v vodstvo prvič popeljal v 14. minuti srečanja. Napadalec Nafte je v 34. minuti postavil izid polčasa, v 62. minuti pa se je razveselil prvega “hat-tricka” v lendavskem dresu. Bončina se je s 17 zadetki utrdil na vrhu ligaške lestvice strelcev, na zadnjih štirih tekmah pa je dosegel kar sedem zadetkov. Za končnih 0:4 je v 69. minuti zadel še Stjepan Oštrek, ki je zdaj pri 11 doseženih zadetkih.

Tabor Sežana – Nafta 1903 0:4 (0:0)

Gledalcev 300, sodniki: Balažič Dejan (glavni sodnik), Pospeh Tomislav (1. pomoč), Čiča Miodrag (2. pomoč). Delegat: Hafner Marko
Strelci: Nafta 1903: 0:1, 0:2, 0:3 Toni Lun Bončina (14., 34., 62.,), 0:4 Stjepan Oštrek (69.).