Ostalo

Murskosoboški policisti zasegli orožje; nepridiprav v Dolgovaških goricah ukradel kolesa, a so ga hitro prijeli

Murskosoboški policisti so minuli ponedeljek opravili hišno preiskavo ter zasegli orožje, nepridiprav pa je v Dolgovaških goricah, prav tako minuli ponedeljek ukradel več koles, katera pa so mu predvčerajšnjim zasegli na območju PU Maribor.
36-letniku zasegli orožje

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so minuli ponedeljek na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Ljutomeru opravili hišno preiskavo pri 36-letniku, iz območja UE Murska Sobota. Med hišno preiskavo so zasegli prepovedano polavtomatsko pištolo, 5 pripadajočih nabojnikov ter 205 različnih nabojev. Zaradi izdelave strokovnega mnenja, bodo vsi zaseženi predmeti posredovani pristojni službi na Policijski upravi. Po prejetju strokovnega mnenja bo zadeva zaključena in takrat bo jasno tudi, ali bo zoper osebo podana kazenska ovadba ali pa bo uveden prekrškovni postopek.

V Dolgovaških goricah ukradel kolesa, policisti so ga prijeli na območju PU Maribor

Minuli ponedeljek, malo po 13. uri so bili lendavski policisti obveščeni o tatvini koles v Dolgovaških goricah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz zaklenjenega kombija odtujil in si protipravno prilastil štiri električna kolesa. S tem je podjetje oškodoval za 8.000 evrov. Včeraj so policisti PP Lendava z zbiranjem obvestil prišli do podatka, da bo voznik kombija iz območja Ptuja prevzel skrita ukradena kolesa na območju Lendave. Voznik kombija je bil zaustavljen na območju PU Maribor. V kombiju so bila najdena odtujena kolesa, katera so bila zasežena in vrnjena oškodovancu. Vozilo je bilo zaseženo, ker je voznik vozil brez vozniškega dovoljenja. Zoper storilca sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje zatajitve in kaznivo dejanje krive ovadbe.