Ostalo

Murskosoboška gimnazija ter SPTŠ z novim igriščem

Zadnji marčevski dan je murskosoboška gimnazija prevzela prenovljene športne površine ki so skorajda dve desetletji propadale. Športne površine so obnovili s pomočjo donatorskih sredstev, zraven pa so priložili še nekaj svojega denarja. Športne površine bo uporabljala tudi Srednja poklicna in Tehniška šola, ki si z gimnazijo deli stavbo.
Ravnatelja Gimnazije Roman Činč in Srednje poklicne in tehniške šole Ludvik Sukič sta poudarila, kako pomembna je nova pridobitev za dijake obeh šol, saj je bilo igrišče z dotrajano asfaltno podlago staro 35 let.

Donacijo za obnovo športnega igrišča so, poleg Mestne občine Murska Sobota, ki je prispevala 15.300 EUR, prispevale še občine Beltinci, Kuzma, Tišina, Sveti Jurij, Puconci, Odranci, Turnišče, Moravske Toplice, MOMS, Grad, Ljutomer ter podjetja: Saubermacher, Minicom, Megras, Gajo Sport, SGT Karmen Kaučič, Pomurske lekarne, Pomgrad, Biroprodaja.

Na sodobnem igrišču s podlago iz umetne mase je zarisanih šest igrišč (rokomet – mali nogomet, 2 x košarka, odbojka, tenis in street hokey – floorball hokey – inline hokey) na katerem bodo dijaki lahko izvajali pouk športne vzgoje, prav tako pa bo v popoldanskem času namenjeno ostalim zunanjim uporabnikom za različne športne aktivnosti.

V imenu Mestne občine Murska Sobota je dijake in profesorski zbor obeh srednjih šol pozdravil direktor občinske uprave Srečko Đurov.

Gimnazija Murska Sobota: “V sodobni družbi, ki nas postavlja pred številne izzive, a nas s svojimi zahtevami hkrati preveč oddaljuje od zdravega načina življenja, je telesna dejavnost čedalje pomembnejša stalnica vsakdana, zato je prenovljeno igrišče, ki sta ga pridobili šoli, izjemnega pomena. Človek si namreč mora dovolj zgodaj pridobiti čim več gibalnih izkušenj in usvojiti različne tehnike gibanja. Pomembna je tudi vzgojna naloga športnih dejavnosti, med katerimi se mladi navajajo na pravilen odnos do dela, učijo se prizadevnosti, discipline, zaupanja vase in svojo moč, pokažejo pogum, odločnost, iznajdljivost, spretnost in ustvarjalnost ter razvijajo smisel za zdrav življenjski slog.”