Ostalo

Murskosobočani prvaki pomurske košarkarske lige

Minuli vikend se je odvijal finale v pomurski košarkarski ligi letošnji zmagovalci so Murskosobočani, ki so zmagovalni pokal letos dvignili že tretjič. Drugo mesto so zasedli Beltinčani, tretji so bili Radenčani in četrti Ljutomerčani.

Tekma za prvo mesto

Najbolj pričakovana tekma dneva je še tretje leto zapored potekala med Prekmurskima rivaloma KD Nona Sobota in KK Sistemorg Beltinci. Prejšnji dve leti se obakrat slavili Sobočani, ki so bili tudi tokrat favoriti za naslov. Pred tekmo je potekala predstavitev igralcev, slovensko himno pa je zapela Viktorija Govedič. Ko so se spet prižgale luči je bilo vse nared za začetek velikega finala PKL.

Vlogo favorita so hitro opravičili in povedli s 4:0. Po košu Beltinčanov je Murska Sobota naredila niz 13:0 in povedla z 17:2. Do konca četrtine, v kateri so igralci Beltincev dosegli le 6 točk, so Sobočani svojo prednost povišali na 16 točk – 22:6.

Med četrtinama so natopile plesalke Plesne šole Urška Pomurje, nato pa je sledilo nadaljevanje tekme. Ekipi sta prve tri minute izmenjaje dosegali koše, tako da je prednost Sobote ves čas ostajala enaka. V podobnem ritmu se je odvijal tudi preostanek polčasa, po koncu katerega je bil rezultat 39:24. Sledil je nastopa navijaško akrobatske skupine Šentviški fanatiki, ki so zabavali občinstvo. Na tribunah se je zbralo več kot 100 ljudi.

Tretja četrtina je bila v znamenju obrambe obeh ekip. Beltinčani so se po uspešni seriji na začetku četrtine uspeli približati na 9 točk, vendar so v zadnjih šestih minutah zmogli le dve točki. Nič kaj uspešnejši niso bili niti branilci naslova, ki so v tem času dosegli 4 točke. Rezultat tretje četrtine je bil 7:11 v korist Beltincev, skupni rezultat pa je bil 46:35, kar Soboti še ni zagotavljalo novega naslova.

Beltinci so začeli odlično in s serijo 8:2 zmanjšali zaostanek na vsega 5 točk, kar je obetalo zanimiv in napet preostanek finalne tekme. Kot se izkazalo je bilo to največ česar so bili Beltinčani sposobni, saj so igralci None iz Murske Sobote odgovorili z osmimi zaporednimi točkami in tako tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat tekme za prvo mesto je bil 66:53.

Pri novih starih prvakih PKL je bil v finalu najučinkovitejši Gregor Ficko (15 točk), ki je prejel tudi nagrado MVP finalne tekme. Pri Beltincih pa je bil edini razpoložen Ferčak, ki je dosegel 24 točk.

Takoj po koncu finalne tekme je bila na vrsti slovesna podelitev nagrad najboljšim. Nagrade je podelil komisar lige Andrej Copot. Nagrado za Fair Play je prejela ekipa KK Bistrica Tropicano. Nagrado za najboljšega strelca rednega dela je prejel Miran Gomboc, prehodni pokal prvaka PKL pa je še tretje leto zapored dvignil kapetan KD Nona Sobote Boštjan Melin.

zoga-nad-kosem-620x412

Tekma za tretje mesto

Tretja tekma finalnega turnirja je bila tekma za 3. mesto med obema poražencema polfinalnih obračunov, torej med KK Radenci in PŠK Ljutomer. Tekma je bila za obe ekipi že druga ta dan, zato je bila fizična priprava igralcev ključnega pomena.

Tekmo so bolje začeli Radenčani, ki so povedli z 8:2. Domači so vzeli minuto odmora in takoj zaigrali bolje, ter se približali Radenčanom na dve točki zaostanka. Zatem je sledilo izmenično doseganje košev obeh ekip, ob koncu prve četrtine pa so gostje bili nekoliko uspešnejši in tako vodili z 20:15. Četrtino sta zaznamovala Rajnar (11) in Copot J. (8), ki sta oba dosegla več kot polovico točk svojih ekip.

Druga četrtina je bila cel čas zelo izenačena. Gostje niso dovolili, da bi se Ljutomerčani približali na več kot dve točki zaostanka. Po polčasu so Radenčani še vedno vodili za 5 točk – 37:32. Drugo četrtino je zaznamoval najizkušenejši Ljutomerčan Tomaž Črnjavič, ki je dosegel kar 13 od 17. točk Ljutomera.

Tretjo četrtino so bolje odprli igralci PŠK Ljutomer in se s 4. zaporednimi točkami takoj približali gostom. Ti so odgovorili s trojko, vendar Ljutomerčanov to ni ustavilo in so se vztrajno približevali in v peti minuti, po trojki Copot A., rezultat tudi izenačili na 44. Radenčani so bili primorani vzeti minuto odmora po kateri so spet povedli za tri točke. Zadnji dve minuti tretje četrtine pa sta bili povsem v znamenju Radencev, ki so dosegli 8 neodgovorjenih točk in tako povedli za 11 točk.  Nerešljiva uganka tega dela igre je bil nekdanji igralec Ljutomera Govedič, ki je dosegel 10 točk (2 trojki).

Zadnjo četrtino je s trojko odprl Copot J. in tako še dal upanje domačinom, da dosežejo končno tretje mesto. Radenčani so hitro dosegli 5 zaporednih točk in s tem naredili velik korak proti bronasti medalji. Domačinom so proti koncu povsem opešale moči, tako da so gostje še nekoliko povečali svojo prednost. Končni rezultat je bil 73:58 za KK Radence, ki so tako osvojili tretje mesto.

Najzaslužnejši za to je bil Rajnar, ki je domačim nasul kar 27 točk, 17 pa je dodal Govedič. Pri Ljutomerčanih sta največ točk dosegla Črnjavič (15) in Copot J. (13).