Ostalo

FOTO: Na Glavni ulici 7 nastopili zasedbi Direct in Mayfly

V večnamenski dvorani Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti oz. na “Placcu,” na Glavni ulici 7, se je sinoči odvil nastop dveh glasbenih skupin in sicer Direct in Mayfly. Glasbeni skupini prihajata iz sosednje Madžarske.
Glasbena skupina Direct je hard rock skupina, ki je bila ustanovljena junija 2020 v Kiskunfélegyházi. S preigravanjem je pričela kot srednješolski garažni bend, nato pa je prihajalo do stalnih menjav članov. Trenutna zasedba obstaja od marca 2022, štirje od petih članov pa so tudi pisci besedil/skladatelji. Njihove pesmi širok spekter tem. Skupina Direct ima za seboj številne uspešne koncerte, med drugim je skupina nastopila na številnih festivalih in klubskih odrih na podeželju in v večjih mestih. Načrti skupine za prihodnost vključujejo lasten album in nastope.

Glasbena skupinaMayfly preigrava T-Funk ali Tisza funk, je album, življenjski občutek in tudi samostojen glasbeni slog, ki ga predstavljajo kot zagon glasbe, ko se funk slog sreča s tokom Tise. Leta 2021 je izšel njihov prvi večji nosilec zvoka, EP “Bittersweet Relief”. Spomladi leta 2022 so izdali album “T-Funk” oziroma Tisza Funk, ki sta jo spremljala dva videospota. Glasbeniki, ki nastopajo tako na nacionalni kot mednarodni ravni, v svoji glasbi združujejo funk, soul in hiphop.