Ostalo

Murska Sobota: Bila so podeljena najvišja priznanja Mestne občine Murska Sobota

Po odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je praznik Mestne občine Murska Sobota 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348. Mestna občina Murska Sobota obeležuje svoj praznik s slavnostno sejo, na kateri se podeljujejo nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota.
Letošnja slavnostna seja je bila v petek, 16. julija ob 11. uri v Gledališču Park. Na njej je župan dr. Aleksander Jevšek za svoje zasluge, pomembne uspehe in dosežke podelil najvišja priznanja Mestne občine Murska Sobota: naziv častni občan, plaketo, dve zahvalni listini in posebno županovo priznanje. Slavnostni govornik ob tej priložnosti je bil Andrej Gerenčer, nekdanji predsednik Skupščine občine Murska Sobota, prvi župan Mestne občine Murska Sobota in njen častni občan.

Mestna občina Murska Sobota se je s podelitvijo naziva častni občan posthumno poklonila nekdanjemu predsedniku Skupščine občine Murska Sobota Janezu Lanščaku. Plaketo Mestne občine Murska Sobota je prejel TOM, Telefon za otroke in mladostnike Murska Sobota ob 15. obletnici delovanja. Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota je prejel Dom starejših Rakičan ob 70. obletnici delovanja.

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota je prejelo Čebelarsko društvo Murska Sobota ob 100. obletnici delovanja. Posebno županovo priznanje sta prejeli družbi Saubermacher Slovenija d.o.o. in Saubermacher – Komunala d.o.o. ob 30. obletnici delovanja ter za svoj doprinos k varovanju okolja v občini, regiji in državi.

V kulturnem programu sta nastopila glasbena skupina Marko banda, ki je v minulem letu obeležila 30 let delovanja. Na predvečer občinskega praznika je bila v Gledališču Park premiera dokumentarnega filma o arhitektu Feriju Novaku, ki ga je režiral Štefan Celec.