Ostalo

FOTO: Izdelali maketo Brandenburških vrat iz piškotov in si priborili izlet v Nemčijo

Dijakinji Lara Horvat in Ana Zelko ter dijak David Režonja so iz 290 Leibniz in 60 otroških piškotov oziroma iz skupno skoraj 400 maslenih piškotov Leibniz izdelali maketo Brandenburških vrat in si s tem priborili izlet v Nemčijo.

Kdor pravi, da dijaki niso aktivni in iznajdljivi, se kot kaže kar precej moti. Dijaki Dvojezične srednje šole Lendava so pred kratkim osvojili prvo mesto na nekoliko nenavadnem tekmovanju, ki ga je priredila Nemška turistična organizacija v sodelovanju z Goethe Institutom in Veleposlaništvom Zvezne republike Nemčije v Sloveniji. Z iznajdljivostjo, vztrajnostjo in z zanimivo idejo, so si zgoraj omenjeni priborili izlet v München.

Trije dijaki so iz 290 Leibniz in 60 otroških piškotov oziroma iz skupno skoraj 400 maslenih piškotov Leibniz izdelali maketo Brandenburških vrat. Dijaki bodo s profesorji obiskali znameniti nemški filmski park Bavaria Filmstudios in prenočili v enem od hotelov A&O Hotels & Hostels.

Natečaja, ki so ga v sodelovanju pripravili Nemška turistična organizacija v Sloveniji, Goethe-Institut in Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, se je skupno udeležilo 21 osnovnih in srednjih šol s 65 modeli.