Ostalo

Mirjana Magyar Lovrić ostaja odgovorna urednica TV-studia Lendava

Edina prijavljena na razpis za odgovorno urednico TV-studia Lendava, Mirjana Magyar Lovrić, ostaja na svojem stolčku. Slednja namreč konkurence ni imela, odločevalcem  pa tako ni preostalo drugega, kot da Magyar-Lovrićevi potrdi nov štiriletni mandat.
Svet zaposlenih, pomočnica generalnega direktorja za madžarski narodnostni program ter programski odbor za madžarski narodnostni program so Mirjani Magyar Lovrić, dozdajšnji urednici TV-studia Lendava podelili nov mandat. Ta bo svoje delo lahko nemoteno opravljala naslednja štiri leta, na razpis za urednico pa je bila edina prijavljena. MagyarLovrićeva je ob tem dejala, da želi nadaljevati s svojo uredniško politiko in da bo oddaje tudi v prihodnje urejala v sodelovanju s člani uredništva in v luči tega oblikovala programske načrte.

“Tisti, ki spremljajo moje delo, vedo, da je zame bilo zmeraj pomembno, da kot odgovoma urednica poleg oblikovanja uredniške politike TV-studia Lendava, odvisno od časa, opravljam tudi novinarske naloge. Le na ta način namreč lahko diham skupaj z uredništvom in iz prve roke izvem za težave in probleme in iščem rešitve zanje skupaj z vsemi člani uredništva. Kot odgovoma urednica televizijskih programov v madžarskem jeziku si bom vsekakor prizadevala, da bodo vsi sodelavci TV-studia Lendava tako kot doslej še naprej delovali v skladu z načeli kodeksa novinarjev Slovenije in v skladu s programskimi standardi Radiotelevizije Slovenija. Pri svojem delu pa se bom, če bo potrebno, posvetovala tudi z varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev,” je dejala MagyarLovrićeva.

Med gledalci so sicer najbolj priljubljene vsebine, ki se nanašajo na madžarsko narodno skupnost, kar je pokazal tudi rezultat javnomnenjske raziskave o gledanosti in poslušanosti madžarskih elektronskih medijev, ki je bila opravljena lansko leto. Iz podatkov je bilo razvidno tudi to, da največ vprašanjih oddaje TV-studia Lendava gleda večkrat tedensko in sicer na 1. programu televizije Slovenija.