Ostalo

Lokalne volitve 2018: Dr. Mihael Kasaš odprl kampanjsko pisarno

Kandidat za župana občine Lendava, dr. Mihael Kasaš je včeraj na Glavni ulici 54 v Lendavi odprl kampanjsko pisarno in medijem predstavil svoj program. Od danes naprej bo pisarna odprta za vse občane in sicer vsak delovnik med 8.00 in 18.00 uro.
“Kot že veste, kandidiram za župana občine Lendava, skupaj z našo listo. Na slednji je 16 kandidatov za občinski svet. Na to poslanstvo se aktivno pripravljam že pet let, saj nekako čutim, da sem tukaj, da kar najbolje prispevam našemu kraju,” je ob odprtju kampanjske pisarne dejal dr. Mihael Kasaš. Ta v kratki predstavitvi še pojasni, da se je po končanem študiju in uspešno opravljenem doktoratu nameraval zaposliti v podjetju Nafta Lendava, ki pa je kmalu za tem propadla. “Kot so mi povedali, je ta propadla zaradi politike,” je dejal dr. Kasaš in poudaril, da mu torej res ni ostalo drugega, kot da se odpravi v politiko.

Sicer pa je dr. Kasaš v trenutno (še) aktualnem mandatu občinski svetnik. “Da oddam kandidaturo za župana občine Lendava me je motiviralo dejstvo, da veliko projektov, ki smo jih predlagali, ni bilo realiziranih. Imam veliko željo, da nekatere že začete stvari dokončamo oz. nadaljujemo.” Dr. Kasaš in ekipa je s pripravami na prihajajoče lokalne volitve zelo intenzivno pričela pred dvema mesecema, že sicer pa se je, kot je ta omenil že prej, vse pričelo že pred petimi leti. V tem času je dr. Kasaš med drugim uspešno opravil tudi izpit za avtobus, s čimer se rad pohvali, saj “imaš kot voznik avtobusa veliko odgovornost do ljudi ki jih prevažaš. Enako je, ko vodiš občino. Odgovornost.”

“Županovanje je povezano z veliko temami, med drugim tudi z infrastrukturo, katero bi bilo potrebno urediti. S tem mislim na cestno infrastrukturo, na človeške vire in društva. V kolikor dobim priložnost za vodenje občine, menim, da bi slednjo lahko pripeljali na vrh Slovenije, ravno tako, kot sem na Triglav sam odnesel lendavsko zastavo,” je še dejal dr. Kasaš.

Med drugim je bila včeraj v kampanjski pisarni predstavljena tako imenovana “Asfaltna baza.” Gre za “prvo točko v scenariju” infrastrukturne obnove. “Asfaltna baza” skupaj povzema potrebe vseh krajevnih skupnosti po nekem sistemu obnove cest in pripadajoče cestne infrastrukture. “Že sedaj smo na razgovor povabili predstavnike krajevnih skupnosti, tudi kandidate za bodoča vodstva, da predstavijo svoje potrebe, med tem pa po krajevnih skupnostih že zbiramo podatke, kje so potrebni najnujnejši posegi. V minulih desetih, dvanajstih letih je za takšne projekte bilo namenjeno malo proračunskih sredstev, seveda ne zgolj na lokalni, temveč tudi na Republiški ravni,” je še bilo moč slišati. Pri tem so poudarili, da je infrastrukturno zanemarjen tudi center Lendave, staro mestno jedro, ki ni revitalizirano.

Na njegovi listi pa so: dr. Mihael Kasaš, Elvira Vaupotič Gönc, Renato Perša, Sabina Zag, Peti Paller, Katja Pál, Damjan Kapun, Izidora Radikon, Matic Žalik, Hilda Požgai, Rajko Stupar, Nataša Zobić, Jovo Kovačev, Nina Cuk, Marina Posavec in Franc Koren.