Ostalo

Preteklih 24

Preteklo sredo so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, ki so končale le z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, tri kršitve javnega reda in miru, požar na osebnem avtomobilu, zasegli osebni avtomobil, ugriz psa, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in povoženje divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali poskus vloma v nenaseljeno stanovanjsko hišo in sprejeli prijavo kaznivega dejanja Nasilja v družini.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V naselju Grabonoš je med vožnjo prišlo do požara na osebnem avtomobilu. Zagorelo je v predelu motorja. Požar so dokončno pogasili domači gasilci. Škode na osebnem avtomobilu je za 1.500 EVR.

V Veliki Polani je na dovozu stanovanjske hiše pes mešanec, v predel noge ugriznil dostavljalca pošte. Navedeni je iskal zdravniško pomoč v bolnišnici. Lastniku je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

Ker voznica osebnega avtomobila za vožnjo ni posedovala ustreznega vozniškega dovoljenja, ji je le ta bil zasežen in odpeljan k pogodbeniku v hrambo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP MUrska Sobota.