Ostalo

Ljutomer: Farmtech odprl sodoben proizvodni kompleks

Novembra 2022 je družba Farmtech začela s širitvijo kapacitet na sedežu v industrijski coni Ljutomera, decembra istega leta pa je bil položen temelji kamen za nov kompleks. Družba je minuli petek tako uradno odprla nov proizvodni kompleks na svojem sedežu v Ljutomeru.
Družba Farmtech, ena izmed vodilnih proizvajalcev kmetijske in okoljske tehnike, je minuli petek uradno odprla nov proizvodni kompleks na svojem sedežu v Ljutomeru. Gradnja novega kompleksa se je začela lanskega novembra in po slovesnem polaganju temeljnega kamna v začetku decembra je bil projekt zaključen v rekordno kratkem času – dobrih šestih mesecih.

Celotna vrednost investicije je znašala 4,6 milijona evrov. Povečane proizvodne zmogljivosti, dosežene z razširitvijo, omogočajo boljšo produktivnost in prilagajanje večjim naročilom. Novi objekt, ki prinaša 2.600 kvadratnih metrov sodobno opremljenih proizvodnih površin, je prvenstveno namenjen varjenju ogrodij strojev iz okoljskega programa. S tem se je sprostila kapaciteta na lokaciji drugega obrata v Ljutomeru.

Družba Farmtech, ki ima že 423 zaposlenih, je dala pri gradnji novega kompleksa velik poudarek tudi trajnosti in uporabi čistih ter energetsko varčnih tehnologij, kar prispeva k prehodu na nizkoogljično družbo. V jeseni se načrtuje še namestitev fotovoltaike na strehi nove hale, kar bo še dodatno prispevalo k zeleni prihodnosti. Dolgoročno bo – k že obstoječi sončni elektrarni na 3.750 kvadratnih metrih – v celoti s fotovoltaiko pokrita še nova stavba.

Glavni izvajalec gradbeno-obrtniških del je bilo podjetje Remont d. d., v projektu pa so sodelovali tudi številni pomurski izvajalci in podizvajalci. Ob slavnostni priložnosti – uradni otvoritvi, se je direktor družbe Farmtech, Konrad Niderl, osebno zahvalil vsem izvajalcem na gradbišču za korektno in izjemno sodelovanje.