Ostalo

Leo klub Lendava: Z vašo pomočjo bodo lahko tudi letos obdarili otroke

Pandemija Covid-19 je letos močno omejila tudi delovanje Leo Kluba Lendava, zato so se v skupnem boju proti virusu odpovedali večini dobrodelnih akcij in prireditev. Izjema je božično obdarovanje otrok iz socialno ogroženih družin, ki ga želijo izvesti tudi letos. Starši teh otrok takšne akcije letos zaradi vseh omejitev, težkih razmer, čakanja na delo in povečanja brezposelnosti potrebujejo bolj kot kadarkoli, če želijo svoje otroke v času praznikov obdariti in s tem vsaj za trenutek pozabiti na vse težave, ki trenutno pestijo naš vsakdan. “Zaradi našega zelo omejenega delovanja v klubu, potrebujemo vašo pomoč v obliki sponzorskih nakazil, ki bodo v celoti namenjena obdarovanju otrok v naši upravni enoti.”
“Epidemija COVID-19 je ohromila vsa področja naših življenj. Stvari, ki so še pred letom dni bile samoumevne, nam danes predstavljajo velike izzive. Te težave pa so veliko bolj izrazite pri delovanju dobrodelnih društev, ki od države, občin oziroma iz drugih javnih virov ne prejemajo finančnih sredstev za izpolnjevanje njihovega primarnega poslanstva – olajševanja vsakdana socialno ogroženih družin. Zato ta sredstva prejemajo preko dobrodelnih donacij, tako od posameznikov kot od raznih ustanov,” so uvodoma dejali pri Leo klubu Lendava. Kriza, s katero se soočamo, je izbrisala nasmehe z obrazov mnogih otrok in njihovih staršev. Izbrisala pa je nasmehe tudi z obrazov članov, “saj se zavedamo, da jim letos ne bomo mogli pomagati tako, kot smo jim lahko v preteklih letih.”

Leo klub Lendava za božič že tradicionalno (10 let) obdaruje več kot 50 otrok iz socialno ogroženih družin z območja upravne enote Lendava. Seznam otrok uredijo v sodelovanju s Centrom za socialno delo Lendava. Finančna sredstva so vsako leto zbirali z organizacijo dobrodelnih koncertov, prodajanja ročno izdelanih voščilnic in okraskov ter z organizacijo raznih športnih dogodkov. “Trenutno stanje nam je onemogočilo izvedbo katerega koli izmed zgoraj naštetih dogodkov. Porodila se nam je tudi ideja, da bi organizirali dobrodelni tek, saj tovrstna prireditev ne pomeni velike nevarnosti širjenja virusa. Do izvedbe 24.10.2020 žal ni prišlo, saj jo je onemogočila dodatna zaostritev vladnih ukrepov in zavrnitev soglasja NIJZ za izvedbo dogodka,” je dejala Lucija Hajdinjak, predsednica Leo kluba Lendava.

Zaradi te situacije, v kateri smo se znašli, vsa donacij zmožna podjetje naprošajo za morebitni finančni prispevek po lastnih zmožnostih, “da bomo lahko s pomočjo teh sredstev, kljub omejitvam, obdarili otroke in s tem narisali nasmeške na njihove obraze ter polepšali božične praznike njim in njihovim družinam. V zameno bomo vse donatorje omenili kot sponzorje v vsaki objavi/novici. Za dodatne informacije se lahko obrnete name, na telefon 041 249 141 ali preko elektronske pošte lucija.h13@gmail.com. Za vašo pomoč se že vnaprej zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,” je zaključila predsednica Hajdinjakova.