Ostalo

Lendavski Varis prejel priznanje Platinasta bonitetna odličnost v razredu AAA

Bisnode Platinasto bonitetno odličnost AAA nosijo najbolj prestižna podjetja, ki ustrezajo izjemno strogim kriterijem. Pogoj za pridobitev tega certifikata je, da ima podjetje  najvišjo bonitetno oceno odličnosti, Zlati AAA, kar tri leta zapored. Sem spada zgolj 1,5 % slovenskega trga. Certifikat je evropsko priznan in razpoznaven.
“Specializirani smo za visokokakovostno poslovanje, bonitete in informacije o trgih, ki vam pomagajo sprejemati pametne odločitve. Delujemo v 19 evropskih državah in s pomočjo strateškega partnerja Dun & Bradstreet dostavljamo tako lokalne kot globalne kakovostne podatke podjetjem, vladnim agencijam, organizacijam in občinam,” sporočajo iz poslovne analitične hiša Dun & Bradstreet, ki je lendavskemu podjetju Varis tudi podelila takšno visoko priznanje. “S tem dokazujemo, da smo kot podjetje varni, uspešni, trajnostno naravnani, stabilni, za vzor drugim in zanesljivi,” pa so sporočili iz podjetja Varis Lendava.

Sodite med 1,5 % najbolj uspešnih, poštenih, zanesljivih podjetij v Sloveniji. Kaj vam osebno pomeni biti odlični?

“Odličnost mi pomeni spodbudo, odgovornost, nadaljnji razvoj in obstoj na trgu, v času, ko se čutijo spremembe, sploh, če sodeluješ z zunanjim trgom. Če želiš danes dosegati nadpovprečne rezultate, potem moraš biti nenehno na preži za novostmi ter spremljati trende doma in po svetu ter se pravočasno tudi odzvati. Temelj vsega niso samo dobri, temveč vrhunski izdelki, ki jih lahko dosežemo samo z nenehnim prizadevanjem, trdim delom in inovativnostjo. Vse to prinese odličnost.”

Kaj menite, da vaše podjetje diferencira od ostalih?

“Nenehna skrb za inovativnost, razvoj, vlaganje … Slavni španski slikar Pablo Picasso je dejal, da sliko že narišeš v eni uri, vendar se za tem pravzaprav skriva 30 let truda. Tako tudi naše podjetje do uspehov, ki jih žanje danes, ni prišlo čez noč, temveč se za njimi skriva dolgoletno delo in izkušnje naših zaposlenih. Prav oni so za nas ključnega pomena. Izkazujemo jim spoštovanje do njihovega dela, obenem pa se zavedamo, da uspehov brez odličnih sodelavcev ni. Oni so namreč tisti, ki s svojimi rokami izdelujejo vrhunske izdelke za številne stranke po vsej Evropi, med katerimi so tudi najboljše svetovne hotelske verige, med drugim tudi Sheraton, Hampton by Hilton, Motel One, Intercity in Novotel. Ob prevzemu vodenja sem imela jasno začrtano vizijo, v katero sem res verjela, čeprav je na začetku drugi morda niso podpirali. Uspehi so bili kmalu vidni in način dela je bil hitro sprejet tudi s strani naših zaposlenih. Svojim zaposlenim svetujem, naj razmišljajo s svojo glavo. Dopuščam prostor za nove ideje in predloge. Vsaka oseba ima svoj način vodenja in določene lastnosti.”

Z vsemi izkušnjami, ki jih imate, kakšen bi bil danes vaš nasvet mladim, ki stopajo v svet podjetništva?

“Če si nekaj želiš, vztrajaj, ne obupaj, bodi drzen, drugačen, vključi strast na podlagi predhodnih znanj in izkušenj. Moje vodilo je, da je vse izvedljivo in da vedno lahko gremo samo še korak višje. Zato je pomembno, da posameznik na svoji poti premaga strah, osvoji pogum, vendar spoštuje druge izkušnje. Zelo veliko energije je treba vložiti v delo z ljudmi.”