Ostalo

Lendavski dijaki nagrajeni na Srečanju mladih raziskovalcev Pomurja

V Murski Soboti se je že petindvajsetič zapored odvijalo Srečanje mladih raziskovalcev Pomurja, katerega so se udeležili tudi dijaki iz Lendave. Ti so za svoje izdelke bili nagrajeni in se uvrstili na državno tekmovanje.

Na Osnovni šoli III Murska Sobota je potekalo 25. srečanje mladih raziskovalcev Pomurja, na katerem je s 57 raziskovalnimi nalogami sodelovalo 93 mladih raziskovalcev iz petih srednjih in trinajstih osnovnih šol. Iz DSŠ Lendava so se srečanja udeležili trije dijaki in predstavili izdelke, ki so jih izdelali pri praktičnem pouku.

Dijak programa Strojni tehnik Etjan Kiralj je strokovni žiriji predstavil “Laserski gravirnik”, s katerim je žirijo zelo navdušil, saj je za nagrado prejel srebrno priznanje. Dijaka iz programa Mehatronik operater Fredi Cigan in Lucian Sobočan sta predstavila “Pametno okno”, za katero sta prejela bronasto priznanje. Vsi trije dijaki so se uvrstili na državno tekmovanju, ki bo 15. maja v Murski Soboti. Mentorja dijakom sta bila profesorja Slavko Režonja in Mario Raduha.

Vir: DSŠ Lendava