Sveže

Lendavčani prvo polovico prvenstva zaključili z zmago proti Dravinji

S tekmami 15. kroga so nogometaši v 2. državni nogometni ligi zaključili prvo polovico letošnjega tekmovanja. Lendavčani ostajajo na drugem mestu prvenstvene tabele in so tako za zgolj zmago nižje od Beltinčanov, ki že nekaj krepkih krogov kraljujejo na prvem mestu prvenstvene tabele. Modro-beli so se v gosteh včeraj pomerili proti Dravinji in iztržili zmago z minimalno razliko.
Na gostovanje na Štajersko se je ekipa lendavske Nafte 1903 odpravila včerajšnji dopoldan. Modro-beli so med tednom slovesno odprli nogometno akademijo, zaradi česar bodo srečanje z Ilirijo odigrali v novembru. Nogometaši Nafte 1903 so torej v Slovenskih Konjicah podaljšali pozitivno serijo, ki zdaj traja že osem tekem, na zadnjih sedmih preizkušnjah pa so torej osvojili skupno 19 točk. Modro-beli so se sicer Beltinčanom precej približali, točkovna razlika za izenačitev pa tako znaša zgolj eno zmago, torej tri točke. Beltinci jih imajo 33, Nafta 1903 pa 30.

V športno-rekreacijskem centru Dobrava si je srečanje Dravinje in Nafte 1903 ogledalo 350 ljubiteljev nogometa. Prisotni gledalci so videli zgolj en zadetek, pa še to v zaključnih minutah prvega polčasa. Mrežo domačih je tako v 42. minuti zatresel Josip Vuica, izid pa se v nadaljevanju tekme ni več spremenil. Ekipi sta odigrali povprečen nogomet, a so za odtenek boljši bili Lendavčani. Vodstvo domače ekipe je bilo, kot so zapisali, s srečanjem kljub porazu zadovoljno, dodali pa so, da jih igra proti Nafti 1903 “ki je eden izmed favoritov za naslov, resnično navdaja z optimizmom.”

Modro-beli se bodo v 16. krogu, ta bo na sporedu 5. novembra v Novem mestu, pomerili proti ekipi Krke.

Dravinja – Nafta 1903 0:1 (0:1)

Gledalcev: 350, sodniki: Begič Amel (glavni sodnik), Vojska Matej (1. pomoč), Kurež Anej (2. pomoč). Delegat: Hotko Viktor.
Strelci: Nafta 1903: 0:1 Josip Vuica (42.)