Ostalo

Lendavčan Borut Graj postal član Svetovnega združenja madžarskih umetnikov fotografov

Lendavčan Borut Graj, član Foto-Video kluba Lendava, je pred dnevi, kot prvi v Sloveniji, postal član Svetovnega združenja madžarskih umetnikov fotografov (MFVSZ – Magyar Fotómüvészek Világszövetsége). Gre za združenje fotografov iz Madžarske ter držav, kjer živijo Madžari oz. tisti, ki so na kakršenkoli način povezani z Madžarsko.
Lendavčan Borut Graj “je ljubiteljski fotograf, ki rad raziskuje in se uči od vsakega, ki je z njim pripravljen deliti svoje znanje. Privlačijo ga stare fotografske tehnike in stara oprema, predvsem objektivi. Najrajši fotografira prizore iz potovanj oziroma počitnic, kamor vedno vzame svoj fotoaparat,” je bilo moč slišati na odprtju ene izmed razstav, pri kateri je sodeloval tudi Graj, ki je pred dnevi postal član Svetovnega združenja madžarskih umetnikov fotografov.

“Vsi, jih zanima fotografija, vedo, da je madžarska fotografija v samem svetovnem vrhu. Združenje katerega sem postal član, združuje fotografe iz Madžarske in seveda tudi iz držav, kjer živijo Madžari oz. tisti, ki so na kakršenkoli način povezani z Madžarsko. Združenje je bilo ustanovljeno leta 2002, prav z namenom, da združuje in povezuje fotografe iz matične države Madžarske in tudi fotografe živeče zunaj meja Madžarske,” je zapisal Borut Graj.

Graj med drugim še poudari, da fotografi “izražamo svoje misli, občutke in stališča o svetu skozi vizualno umetnost fotografije, ki jo ustvarjamo s pomočjo objektiva fotoaparata.” Združenje šteje približno 200 članov, od katerih večina ustvarja v Karpatski kotlini, nekaj v drugih evropskih državah in nekaj tudi na drugih kontinentih. “Res sem vesel in ponosen, da sem lahko član združenja, saj so člani odlični fotografski umetniki, med katerimi jih kar nekaj osebno poznam. Za vso podporo in nesebično pomoč bi se še posebej rad zahvalil Davoru Dolenčiću, Magdó Istvánu, Kovács László Attili, Vargi Szilárdu in vsem ostalim, ki jih poimensko nisem omenil. Zahvaljujem se seveda vodstvu Svetovnega združenja madžarskih umetnikov fotografov za sprejem v združenje,” je še zapisal Graj.