Ostalo

Lek že peto leto zapored izbran za najuglednejšega delodajalca

Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija, je ob razglasitvi poudaril, da je visok ugled, ki ga uživa Lek med kandidati in kandidatkami na trgu dela, rezultat usmerjenega razvoja spodbudnega in kakovostnega delovnega okolja, ki temelji na raznolikosti, pravičnosti in vključenosti. Poleg naziva najuglednejšega delodajalca si je Lek prislužil naziv uglednega delodajalca tudi v štirih posameznih kategorijah.
“Edinstvena zgodba Leka, najstarejšega farmacevtskega podjetja v Sloveniji in pionirja v razvoju ter proizvodnji podobnih bioloških zdravil, je zgrajena na vrednotah inovativnosti, poguma, vztrajnosti in zavzetosti. Vrednotah, ki nas tudi danes povezujejo pri uresničevanju našega poslanstva – premikanju meja za bolnike. Ključno vlogo pri tem imajo naše sodelavke in sodelavci, s katerimi skupaj gradimo tudi kulturo opolnomočenosti in agilnosti, ki je ključna za prodornost na zahtevnem farmacevtskem trgu. Ustvarjamo delovno okolje, v katerem se počutijo dobro in so cenjeni zaradi svojih sposobnosti in prispevka. Okolje, ki spodbuja odprto komunikacijo, nenehno učenje, sodelovanje in ustvarjalnost ter jim omogoča, da razvijejo vse svoje potenciale. Vesel sem, da so naša prizadevanja in vrednote, ki jih živimo v Leku, prepoznane tudi navzven. Še posebej pa sem ponosen, da smo tudi v zahtevnem preteklem letu uspeli ohraniti ugled odgovornega delodajalca,” je dejal Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija.

Močna, podporna in navdihujoča organizacijska kultura povezuje več kot 3.700 zaposlenih v skupini Lek, ki lahko znotraj globalnega farmacevtskega podjetja najdejo številne priložnosti za profesionalni in karierni razvoj. Raznoliki programi za zaposlene, usmerjenost v razvoj talentov in vsakodnevna prizadevanja za uresničevanje podpornega delovnega okolja dopolnjujejo pristopi za ustvarjanje naprednih hibridnih oblik dela z aktivnimi delovnimi rešitvami, podprtimi z digitalizacijo. S programom dobrega počutja Polni življenja podpirajo zaposlene pri uravnoteženju poklicnega in zasebnega življenja, z aplikacijo Think Sandoz, kjer lahko vsak od zaposlenih predlaga in ovrednoti izboljšave, pa jih aktivno vključujejo tudi v soustvarjanje stalnih nadgradenj v podjetju. Takšna je tudi nagrajena kadrovska pobuda Svetovalni odbor mladih, ki zaposlenim omogoča, da prispevajo k razvoju Lekovega strokovnega in poslovnega okolja.

Ena od Lekovih ključnih usmeritev je tudi postati in ostati prva izbira za najbolj perspektivne in talentirane kadre, pri čemer veliko pozornosti namenjajo odkrivanju, razvijanju in motiviranju mladih talentov, ki bodo pomembni za nadaljnjo rast poslovanja in inoviranje. Pri tem nagovarjajo študente in študentke ter strokovnjake in strokovnjakinje različnih področij, ki lahko sodelujejo v mednarodnem okolju Sandozove globalne strokovne mreže, pridobivajo nova znanja in veščine, sprostijo svoje talente in ustvarjalnost ter gradijo kariero.

Mladim odpirajo nova obzorja in karierne priložnosti v farmacevtski industriji, ponujajo možnosti za štipendiranje, praktično usposabljanje in opravljanje zaključnih akademskih del, diplomskih in magistrskih nalog ter doktoratov znanosti. Za mlade talente organizirajo tudi posebne projekte in dogodke ter delo v Leku in farmacevtski panogi predstavljajo na dogodkih drugih organizatorjev.

Eden takšnih je znanstveni in strokovni dogodek ScienceBEAT, odlikovan z nagrado Zlata praksa 2023, ki mladim talentom omogoča vstop v globalno mrežo strokovne odličnosti na področju znanosti in podjetništva. Močno konkurenčnost in ugled Lekovega prizadevanja na kadrovskem področju potrjujejo tudi številne druge nacionalne in mednarodne nagrade – med njimi ugledni mednarodni certifikat Top Employer 2024 za najboljšega zaposlovalca, ki ga podeljuje neodvisna ustanova Top Employer Institute, in certifikat TOP investitor v izobraževanje.