Ostalo

Lek predstavlja ScienceBEAT, nov znanstveni in strokovni dogodek za mlade talente, ki se bo odvil tudi v Lendavi

Izbranih 30 udeležencev bo na dogodku dobilo dragocen vpogled v trende in izzive sodobne farmacevtske industrije ter začutilo utrip globalnega farmacevtskega podjetja, ki je vodilno na področju razvoja in proizvodnje podobnih bioloških zdravil in generičnih farmacevtskih izdelkov. Na dogodek se lahko do 18. junija 2023 prijavijo študenti zadnjega letnika dodiplomskega študija ter študenti magistrskega, doktorskega in postdoktorskega študija naravoslovnih in poslovnih ved iz Slovenije in tujine.
Skrbno zasnovan program ponuja priložnosti za strokovno in osebno rast

Program dogodka vključuje širok nabor strokovnih dejavnosti, zasnovanih za mreženje ter spodbujanje prenosa znanja in učenja od vodilnih znanstvenikov, raziskovalcev in podjetnikov. Kot osrednja govorca bosta nastopila britanski genetik in celični biolog Sir Paul Nurse, prejemnik Nobelove nagrade za fiziologijo ali medicino za prelomne raziskave celičnega cikla ter Andy Baynes, nekdanji izvršni direktor podjetij Apple, Nest in Google, podjetnik ter strokovnjak za oblikovanje izdelkov in inovacije.

Štiridnevni program bo vključeval tudi ogled Lekovih lokacij v Ljubljani in Lendavi, kjer bodo udeleženci spoznali delo vrhunskih Lekovih in Sandozovih znanstvenikov. Prav tako bodo občutili navdihujočo organizacijsko kulturo, ki temelji na vključenosti, pravičnosti in vrednotenju raznolikosti ter spodbuja zaposlene, da so najboljša različica sebe. Eden od vrhuncev dogodka bo skupinsko delo na farmacevtsko-poslovnem izzivu, s katerim bodo udeleženci pridobili praktične izkušnje ter priložnost za prikaz znanja v praksi.

Strokovni program dogodka bodo dopolnjevale različne aktivnosti, namenjene razvoju socialnih veščin udeležencev, kulturnemu spoznavanju lokalne skupnosti in spodbujanju mreženja v sproščenem in neformalnem okolju.

Najboljše, kar ponuja svet na področju znanosti in podjetništva

ScienceBEAT je rezultat odličnega sodelovanja gospodarstva in akademske sfere, ki mu Lek namenja veliko pozornosti že od svojih začetkov. »V Leku z različnimi projekti nagovarjamo mlade, perspektivne študente in strokovnjake različnih področij, ki lahko v mednarodnem okolju Sandozove globalne mreže sodelujejo s tujimi strokovnjaki, pridobivajo nova znanja in veščine, sprostijo svoje talente in ustvarjalnost ter gradijo kariero. Pri tem že vrsto let sodelujemo z znanstvenimi, raziskovalnimi in izobraževalnimi institucijami. Z dogodkom ScienceBEAT želimo še dodatno okrepiti naše partnerstvo z akademsko skupnostjo ter izjemnim talentom ponuditi edinstveno priložnost, da se povežejo s svetovno priznanimi znanstveniki, raziskovalci in podjetniki,« je ob najavi dogodka povedal Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija.

Jure Vajs, vodja Strateški programov v Leku in vodja organizacijskega odbora projekta ScienceBEAT, je dodal: “ScienceBEAT je edinstvena priložnost za mlade talente v slovenskem prostoru, saj na enem mestu združuje najboljše, kar ponuja svet na področju znanosti in podjetništva. Je rezultat skupnega napora Leka in izjemnih partnerjev ter postavlja temelje za nove, v prihodnost usmerjene načine delovanja in sodelovanja znanosti in gospodarstva v Sloveniji. Program je zasnovan z mislijo na izstopajoče posameznike iz različnih okolij in akademskih disciplin, ki bodo v dogodek vnesli raznolikosti in odličnost ter skupaj z nami ustvarjali prihodnost.”