Ostalo

Košarka in lokostrelstvo

Minulo soboto se je v Mariboru odvijala tretja tekma za slovenski tarčni pokal. Tekme se je udeležil le Niko Horvat in se odlično odrezal. V Kobilju pa so s svojimi vrstniki zaključek košarkarske sezone obeležili Lendavski otroci in sicer košarkarji starostne kategorije U-10.
Minulo soboto se je torej v Mariboru odvijala tretja tekma za slovenski tarčni pokal. Tekmovanja se je udeležilo 72 tekmovalk in tekmovalcev iz 23 klubov iz Slovenije in Hrvaške. Iz lokostrelskega kluba Lendava se je tekmovanja udeležil le Niko Horvat, ki pa je tokrat znova pokazal, da ga bo letos težko premagati, saj je dosegel zmago s kar 630 krogi v kategoriji ukrivljeni lok, dečki.

To pa seveda še ni vse, saj je Niko tudi v nadaljevanju pokazal svoje izjemne spretnosti z ukrivljenim lokom. V nadaljevanju je v eliminacijah, torej takoimenovanem olimpijskem krogu, dosegel odlično drugo mesto. V skupnem seštevku slovenskega tarčnega pokala po treh krogih je Horvat (LK Lendava) vodilen, pred Domnom Pavačičem iz kluba ISHI Vodice.

Košarka

Učenci DOŠ I iz Lendava, starostne kategorije U-10, ki obiskujejo košarkarski krožek pod vodstvom Velimirja Horvatiča, so svojo minulo športno sezono zaključili Kobilju, z vrstniki iz OŠ Kobilje, pod vodstvom Roberta Ščapa. Skupni trening ter tekma mešanih ekip je navdušila prisotne starše iz Lendave in Kobilja, druženje po tekmi pa je stkalo nova poznanstva in dogovore o bodočem sodelovanju obeh ekip.

“Učenci so bili zadovoljni, rezultat pa je bil posrednega pomena. Zasluge za organizacijo srečanja gredo sponzorju in domačinu družabnega srečanja, Teu Horvatu iz Turnišča,” je za naš portal zapisal Horvatič.