Ostalo

Konferenca Zlati kamen: Velika Polana nominirana za nagrado za razvojno najbolj prodorno občino

Konferenca Zlati kamen je vsakoletno srečanje deležnikov s področja lokalne samouprave. Tu se srečujejo predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in vlade. Dogodek je namenjen vsem, ki vodijo in upravljajo občine in delujejo v javni upravi in javnih ter zasebnih podjetjih, ki sodelujejo in spremljajo razvoj občin.
Letošnja konferenca Zlati kamen bo imela dva sklopa: prvi bo namenjen celotnemu ustroju lokalne samouprave, saj bodo že 11. podelili nagrade Zlati kamen. Razlika bo v vsebinskih in metodoloških temeljih, ki jih bodo letos postavili za certificiranje občin v prihodnjih letih. Drugi del konference pa bo letos praktično-izobraževalen, namenjen vodstvom občin in njihovim strokovnjakom. V sodelovanju z reprezentativnimi združenji občin in združenjem direktorjev občinskih uprav bodo predstavili najboljše prakse razvoja ter reševanja izzivov in težav lokalne samouprave, vse iz prve roke, s strani najboljših raziskovalcev ter predvsem samih zaposlenih in v reševanje izpostavljenih vprašanj vključenih strokovnjakov.

Velika Polana nominirana za nagrado za razvojno najbolj prodorno občino

Iz vzhodne Slovenije so se v finale uvrstile občine Hoče Slivnica, Maribor in Velika Polana. Iz območja med Koroško in Posavjem sta se uvrstili občini Kozje in Mislinja. Iz osrednje in jugovzhodne Slovenije z Notranjsko se bodo za priznanje potegovale občine Cerknica, Postojna in Vrhnika. Finalistke iz zahodnega dela Slovenije so Ankaran, Bohinj in Koper. Katere bodo štiri regionalne zmagovalke in kam bo šla nagrada Zlati kamen 2023 bo znano na slavnostni podelitvi nagrad, ki bo 28. februarja v hotelu Four Seasons v Ljubljani. Na prireditvi bodo skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje razglasili tudi letošnjo Občino zdravja.

Velika Polana je že večkrat nagrajen kraj

Vse nagrade, ki jih je do sedaj prejela Občina Velika Polana:

  • Leto 2013: 1.mesto -Trško jedro
  • Leto 2014: 1.mesto – Izletniški kraj
  • Leto 2014: zlato priznanje Entente florale ofEurope – najlepši kraj v Evropi
  • Leto 2016: 1. mesto -Trško jedro
  • Leto 2017: 1. mesto – Izletniški kraj
  • Leto 2022: 2. mesto Communitiesin bloom — majhne vasi
  • Leto 2022: 1. mesto Communitiesin bloom — povezovanje lokalne skupnosti
  • Leto 2022: 1. mesto -Trško jedro