Ostalo

Kobilje: Celostna ureditev prometne infrastrukture že kaže rezultate, otroci varneje v šolo

V Kobilju so si že dlje časa želeli prometno urediti ožje središče naselja. Z ureditvijo se bo, kot so zapisali, povečala atraktivnost kraja, kar bo pripomoglo k razvoju družbenega in gospodarskega razvoja občine. V teh dneh so v Kobilju dobili dve primerno urejeni avtobusni postajališči.
V Kobilju so sredi meseca junija pričeli z izvedbo del v sklopu projekta Celostne ureditve prometne infrastrukture v Občini Kobilje. Kot so zapisali “se bo z ureditvijo povečala atraktivnost kraja, kar bo pripomoglo k razvoju družbenega in gospodarskega razvoja občine. Cilj investicije je prometna ureditev ožjega središča naselja Kobilje, ki predstavlja: ureditev dveh mini krožnih križišč, ureditev dveh avtobusnih postajališč in izvedbo potrebne talne označbe kolesarskih pasov na obstoječi cesti. Po končani izvedbi bo trajno spremenjen prometni režim.” Investicija je vključena v Načrt razvojnih programov Občine Kobilje za obdobje 2023 do 2026.

Tik pred začetkom šolskega leta končali z ureditvijo dveh primerno urejenih avtobusnih postajališč

Naselje Kobilje do sedaj ni imelo primerno urejenega avtobusnega postajališča. Situacija je namreč bila takšna, da se je avtobus ustavil na vozišču pri otroškem vrtcu v smeri vožnje iz naselja. Postajališče ni bilo primerno urejeno, ni imelo potrebne prometne signalizacije, prav tako pa je lokacija desetletja predstavljala potencialno nevarnost za varno pot v šolo.

“V Kobilju do sedaj ni bilo primerno urejenega avtobusnega postajališča. V sklopu celostne ureditve prometne infrastrukture smo uredili dve novi avtobusni postajališči. Eno se nahaja pri šoli in ima čakališče, drugo pa je talna označba ob robu parcele nekdanjega zadružnega doma. Veseli nas, da sta postajališči urejeni še pred začetkom novega šolskega leta. S tem smo tudi zagotovili varno pot v šolo,” so sporočili iz Občine Kobilje.