Sveže

Ker so menda kradli občinsko električno energijo vredno 2,5 evra, bodo očitno odgovarjali na sodišču

Medtem ko je pred dnevi slovensko javnost, s svojim pisanjem o nesmiselnih zgodbah, s katerimi se vsak dan srečujejo slovenski policisti, navdušil ormoški policist Iztok Kustec, imajo sedaj nadvse bizarno prijavo njegovi kolegi iz PP Lendava. Gre za 2,5 evra menda ukradene občinske elektrike.
Iz najbolj vzhodnega slovenskega mesta je namreč v javnost pricurljala zgodbica, ki bi jo opazovalci lahko videli kot nov spor med vodstvom občine in lendavsko Območno organizacijo Socialnih demokratov (OO SD), v kateri so večkrat kritični do potez lendavskega župana Antona Balažka. Do “zapleta” je prišlo zaradi prvomajske prireditve, ki jo je v Lendavi organizirala OO SD, in na kateri sta po besedah vodje prireditve in podpredsednika OO SD Lendava, Alena Dominića, zatajila dva od treh agregatov za električno energijo, ki so si jih izposodili od lendavskih gasilcev.

Dominić trdi, da so se v želji, da bi rešili prireditev, dejansko nepooblaščeno priklopili na električno vtičnico na javni razsvetljavi, ob tem pa dodaja: “Takoj po prvomajskih praznikih smo to povedali Tiborju Hebarju z Občine, saj smo mislili, da lahko zadevo rešimo brez eskalacij. Toda občina je nato kljub temu poslala pismo o poizvedbi na več naslovov, kasneje pa je na policijo podala še predlog za kazenski pregon.”

Zadeva je po besedah Dominića trenutno na tožilstvu, ki ga bo kot vodjo prireditve obravnavalo zaradi majhne tatvine, po 204. členu KZ-1 RS. Pri tem izpostavlja, da naj bi domnevna škoda znašala zgolj 2,5 evra, to informacijo je po lastnih besedah dobil od policistov, ki naj bi se o tem pozanimali pri družbi Elektro Maribor. Predlog za pregon sta po besedah Dominića spisala župan Anton Balažek in vodja njegovega urada Aleš Kozar, kar Dominić komentira z besedami: “Počaščen sem, da se župan in gospod Kozar toliko ukvarjata z mano.”

Ob tem se Dominić sprašuje, kaj bi bilo če bi pokvarjena agregata PGD Lendava zatajila pri nalogah, povezanih z zaščito in reševanjem… Dodal nam je tudi, da bo brez slabe vesti sodeloval z organi pregona in se ne boji sankcij, saj da gre za popolnoma bizarno zadevo, ki je očitno postala nekakšna slovenska folklora, še zlasti v letu pred lokalnimi volitvami.