Sveže

FOTO: Vunjak obnorel Črenšovce

Drugi dan Jenamena festa v Črenšovcih je minil v znamenju starejših, športa, gledališča in glasbe. Za vsak okus nekaj! V okviru 13. Jenamena festa je drugi dan festivala potekalo družabno srečanje starejših, od katerih se vsi skupaj učimo pristnega veselja in lepote življenja. Sledil je gibalni dan s Klubom ŠTRK (združenje bolnikov s cerbrovaskularno boleznijo), ki ima sedež v Črenšovcih, in se je predstavil s športnimi in gibalnimi aktivnostmi.
Že tradicionalno je potekal tudi Jenamena fuzbal, kjer so s svojimi nogometnimi veščinami navduševali člani občinskih uprav, novinarji, ekipa pravosodje in sponzorji Jenamena festa – domači črenšovski podjetniki. Jenamena fuzbal ni tekmovalnega značaja, kljub temu pa so se člani nogometnih ekip potrudili po svojih najboljših močeh.

Pester zabavni program za otroke je pripravilo Gledališče Enostavno prijatelji, ki že več kot desetletje uprizarja gledališke predstave za najmlajše. Na Jenamena festu so najmlajše obiskovalce navdušili s predstavo Pika potuje po svetu, v kateri so spoznali zaklade sveta. Uživali so tako otroci kot tudi odrasli.

Večer se je nadaljeval predvsem z glasbo, petjem in plesom. Pričela je glasbena zasedba MÜVI, ki jo sestavljata Tjaša Cigut in Dorina Gujt, tokrat pa se jima je na odru s kitaro pridružil tudi Sašo Zver, ki se glasbeno udejstvuje predvsem v ZDA, kjer pogosto nastopa in predava kot gostujoči predavatelj.

Za zabavo do poznih jutranjih ur je poskrbel vedno poln energije Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.