Ostalo

FOTO: Velika mednarodna gasilska vaja v G. Radgoni

V okviru 6. mednarodnega sejma zaščite in reševanja “Sobra 2016” ter prihajajočega se meseca požarne varnosti, je na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni potekala velika mednarodna gasilska vaja “Združeni za pomoč.”

Vaja – požar na objektu – konjskih hlevih na sejmišču, kjer so radgonskim gasilcem na pomoč priskočila društva iz Gasilske zveze Gornja Radgona, predvsem iz občine Apače in iz Negove, ter tudi iz Bad Radkersburga in okolice, iz sosednje Avstrije, saj gasilci iz obeh Radgona odlično sodelujejo, je pritegnila veliko pozornost. Več sto obiskovalcev sejma ter strokovnjakov s področja zaščite in reševanja so si namreč z veliko pozornostjo ogledali vajo, katero je strokovno komentiral poveljnik Gasilske zveze Gornja Radgona, višji gasilski častnik Robert Lipič, vodja intervencije pa je bil poveljnik PGD Gornja Radgona Vladimir Cvetkovič.

Na sami vaji, kjer sta med več deset takšnih in drugačnih sodelovali tudi dve gasilski avtolestvi, in sicer ju imata PGD Gornja Radgona in FF Bad Radkersburg, so gasilci najprej reševali ponesrečene ljudi. Iz gorečega objekta so namreč izvlekli dva ponesrečenca, ki so ju oskrbeli kar sami gasilci, ker v obeh Radgonah imajo gasilska društva svoje člane usposobljene tudi za nudenje prve pomoči. Šele, ko so rešili ponesrečenca, so gasilci pristopili gašenju požara, kar so tudi uspešno končali.