Ostalo

FOTO: Turnišče: Županja praznovala Abrahama in darovala pomoči potrebnim

Minuli petek je županja občine Turnišče praznovala 50. rojstni dan in na zabavo, ki se je odvijala na Čevljarski ulici 25 v Turnišču, povabila kar vse občane in prijatelje. Darilom se je slednja ob tej priložnosti odpovedala in namesto tega zbirala prostovoljne prispevke za dobrodelne namene.
Minuli petek je županja občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, praznovala Abrahama. Ob tem dogodku je na svoje praznovanje na domačiji povabila vse občane. Darilom se ob tej priliki odpovedala in je namesto tega zbirala prostovoljne prispevke za dobrodelne namene. Del zbranih sredstev je namenila družini Bradač-Raj iz Gomilice, drugi del sredstev pa romskemu naselju Gomilica, kjer ima kar nekaj družin slabe strehe, ki jim puščajo.

Družini Bradač-Raj iz Gomilice je majsko neurje odkrilo streho, ter zalilo notranjost hiše. Skupaj s predstavnico KORK-a Turnišče Angelo Slamek, sta za tem obiskali romsko naselje in jim dostavili strešno kritino. Županja je ob tem dogodku izjavila: “Želela sem drugače obeležiti svoj praznik in s svojim vzgledom vzpodbuditi ljudi k darovanju pomoči potrebnim. Če daruješ, lahko tudi prejemaš…. In jaz sem najbolj vesela iskrenih nasmeškov zahvale na očeh prejemnikov pomoči. To je največje darilo za moj jubilej.”