Ostalo

FOTO: Ozari donirali 4.000 evrov

Ob današnjem dnevu preprečevanja samomora je imelo včeraj in ima danes nacionalno združenje za kakovost življenja (OZARA), postavljeno stojnico, na kateri mimoidoče seznanjajo z nformacijami o samomoru v tiskani ter govorni obliki, pa tudi s pomočjo aplikacije. Simon Rečnik, direktor Pakirnega centra Lendava je ob tem društvu ozara simbolično predal ček v vrednosti 4.000 evrov.

Simon Rečnik: “Kot del Novartisa, ene vodilnih farmacevtskih družb na svetu, razumemo družbeno odgovornost kot pomemben element naše poslovne strategije. Družbena odgovornost je tako prepletena v vse pore našega delovanja ter neposredno povezana z uresničevanjem našega poslanstva, vizije in strategije. V Lendavi se dejavno vključujemo v lokalno življenje na različne načine. Prek donacij in sponzorstev podpiramo aktivno delovanje lokalnega okolja, saj se le tako lahko vsi skupaj v njem dobro počutimo.

V projektu društva Ozara Slovenija smo prepoznali pomembno dejavnost povečanja dostopnosti do informacij o oblikah pomoči v primeru hujših duševnih stisk in bolezni. S tem se približujejo tudi Novartisovemu poslanstvu, ki je odkrivati nove poti za izboljšanje in podaljševanje življenj ljudi. Zasledujemo torej podoben cilj – povečati dostopnost do zdravstvenih informacij in s tem izboljšati kakovost življenja. Društvu Ozara Slovenija želimo, da z našo podporo čim bolj uspešno izvede svoj projekt in s tem pomaga ljudem, ki so se zaradi duševnih težav znašli v stiski.”