Ostalo

FOTO: Nafta 1903 v drugo polovico prvenstva vstopila s porazom

Včerajšnji zgodnji nedeljski popoldan se je pod lendavskimi goricami odvilo srečanje 16. kroga 2. državne lige, med ekipama domače Nafte 1903 ter gosti iz Ajdovščine. Boljši so bili tokrat gosti, ki so po dva zadetka dosegli v obeh delih srečanja.
Drugoligaši so s tekmami 16. kroga odprli drugo polovico sezone, v katero je kot vodilna ekipa 2. SNL vstopila Rogaška. V drugo polovico prvenstva pa je včerajšnjo nedeljo vstopila tudi lendavska Nafta 1903, ki pa je srečanje načeloma začela dobro, a končala slabo. Ajdovci so tako včeraj dočakali drugo zaporedno zmago po šestem krogu prvenstva, slednji pa so se med tednom, kot modro-beli, veselili še napredovanja v osmino finala Pokala Pivovarna Union.

V prvem krogu sezone so se sicer v Ajdovščini veselili Lendavčani, ki so po odličnem vstopu v prvenstvo popustili in na zadnjih sedmih tekmah osvojili le pet točk, kar je seveda pomenil tudi zdrs po prvenstveni tabeli. Lendavčani so tako zdaj peti s 25 točkami, Primorci pa deseti z 19 točkami.  Prvi zadetek je v Lendavi v sončnem a nekoliko hladnem vremenu padel v 30. minuti, ko je strel iz bele pike po prekršku v kazenskem prostoru uspešno izvedel Artur Sagitov, slednji pa je bil uspešen tudi minuto pred koncem prvega dela.

V slačilnico so se tako bistveno bolj sproščeno odpravili gosti, saj so vendarle imeli kar dva zadetka prednosti, med tem, ko je domača ekipa predvsem razmišljala kako vsaj izenačiti ali celo prevzeti vodstvo. Prvi zadetek s strani domače ekipa je padel v 60. minuti, uspešen je bil Žan Kumer, a se je 22. minut kasneje vnovič pripetil prekršek v kazenskem prostoru pred vrati gostov in sledila je že druga najstrožja kazen, ki jo je uspešno izvedel in s tem še povečal rezultatsko razliko Marko Nunić.

Po tem, ko so nekako že vsi mislili, da je to, kar se zadetkov tiče najbrž vse, je v 90. minuti rezultat na 2:3 popravil Stjepan Igrec, modro-beli pa so tuhtali, kako rezultat vsaj izenačiti. To se žal ni zgodilo, saj je dobesedno v izdihljajih srečanja gostujoča ekipa povedla. Rezultat je na 2:4 popravil Toni Lun Bončina v 93. minuti.

Nafta 1903 – Primorje 2:4 (0:2)

Gledalcev 150, sodniki: Novarlić Damjan (glavni sodnik), Benc Uroš (1. pomoč), Dedić Elmedin (2. pomoč). Delegat: Tompa Marjan
Strelci: Nafta 1903: Žan Kumer (60.), Stjepan Igrec (90.). Primorje: Artur Sagitov (11m) (30., 44.), Marko Nunić (11m) (82.), Toni Lun Bončina (93.).