Ostalo

FOTO: Nafta 1903 v 93. minuti zgubila priložnost za zmago

Lendavska Nafta 1903 se je včerajšnji popoldan pomerila proti ekipi iz Brežic. Čeprav so Lendavčani pokazali veliko mero interesa in bi lahko upravičeno slavili zmago, so Brežičani v 93. minuti zatresli mrežo modro-belih in publiko pustili dobesedno brez vprašanj.
Da so nogometna srečanja lahko velikokrat nepredvidljiva, pa čeprav gre za srečanje ekip iz vrha in dna prvenstvene razpredelnice je včeraj v Športnem parku postalo popolnoma jasno. Lendavska Nafta 1903 se je namreč pomerila proti ekipi Brežic, srečanje pa ni potekalo ravno najbolj po željah domače publike, saj so Lendavčani z nasprotnikom zgolj remizirali. Nasprotnik je zadnji zadetek dosegel v 93. minuti in lendavsko publiko pustil odprtih ust.

Četa Franca Fridla se je ob pomoči Sežancev minuli vikend hitro vrnila na drugo mesto ligaške razpredelnice. Kraševci so namreč prejšnjo nedeljo remizirali s ptujsko Dravo, ki je imela tri kroge pred koncem prvenstva povsem enak točkovni izkupiček, a so imeli Lendavčani boljšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih. Tudi modro-beli so se takrat morali za novo zmago pošteno potruditi, saj je okrog 200 gledalcev v bližnjem Veržeju videlo obračun preobratov.

Popolnoma drugače pa je bilo včeraj. V prvem polčasu lendavska publika ni videla ničesar presenetljivega. Srečanje je potekalo med obema kazenskima prostoroma. Tako domači kakor tudi gosti so si uspešno ustvarili nekaj priložnosti, a jih tik ob vratih niso uspeli realizirati. Bistveno bolj ploden je bil drugi polčas, ki pa se za Lendavčane ni izekel po načrtih, pa čeprav so prvi zadetek prispevali ravno domači.

Prvi je padel v 56. minuti, ko je domača ekipa po prekršku dobila priložnost za strel iz bele pike. To je več kot uspešno izvedel Stjepan Oštrek in domači so bili zadetek pred gosti. Ekipa iz Brežic je izjemno hitro vrnila napad in v slednjem tudi uspela. Za 1:1 je že čez tri minute zadel Žiga Jurečič. V 73. minuti je Mitja Novnić znova dosegel višanje rezultata, ki pa se je skorajda, kot je kazalo, obdržal. Gosti so napadali in v 93. minuti, v zadnjih izdihljajih srečanja dosegli, zadetek za izenačenje.

Nafta 1903 – Brežice 2:2 (0:0)

1:0 – Stjepan Oštrek, 56. (11m)
1:1 – Žiga Jurečič, 59.
2:1 – Mitja Novinić, 73.
2:2 – Marko Kuntarič, 93.