Ostalo

FOTO: Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo

Lek, član skupine Sandoz, že 12. leto organizira Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo – v teh letih je s prostovoljstvom svojih zaposlenih postal dober zgled in k tovrstnim programom spodbudil tudi druge družbe v Sloveniji. Sodelavci v Lendavi so polepšali dan prebivalcem Doma starejših občanov Lendava, pripravili plavalni športni dan za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava in urejali okolico šole.

Včeraj je potekal osrednji del prostovoljskih dejavnosti, ki jih v Leku, članu skupine Sandoz, že 12. leto zapored organizirajo v sklopu globalne Novartisove pobude prostovoljstva Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo. Kot vsa leta, tudi letos sodelujejo zaposleni iz Lendave, ki so danes polepšali dan prebivalcem Doma starejših občanov Lendava, pripravili plavalni športni dan za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava in urejali okolico šole. Poleg tega so zbirali hrano za družine v socialni stiski, v aprilu pa se bodo udeležili še krvodajalske akcije.

“Pobuda prostovoljstva je prišla k nam iz Novartisa in v Leku, članu skupine Sandoz, smo jo sprejeli z odprtimi rokami in srci. V teh letih smo postali tudi dober zgled drugim podjetjem v Sloveniji, ki so nekaj let za nami začela s podobnimi akcijami, kar je krasno, saj tako še več ljudi prejme pomoč, ki jo potrebuje,” je povedala Gizela Štampar, direktorica Proizvodnje antiinfektivov Lendava v Leku, članu skupine Sandoz.

“Že vrsto let zapored sem s sodelavci ob dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo obiskal Dvojezično osnovno šolo II Lendava. Skupaj z učitelji in otroki smo urejali okolico ter tako preživeli lep dan na svežem zraku in v dobri družbi. Dan, ki ga v sklopu delovnega časa vsako leto namenimo prostovoljstvu, nas vse napolni s pozitivno energijo in zato se ga vsako leto znova z veseljem udeležimo,” je povedal Simon Rečnik, direktor Pakirnega centra Lendava v Leku, članu skupine Sandoz.

V minulih 12 letih, odkar se pridružujejo Novartisovi globalni pobudi prostovoljstva, so v Lendavi stkali tesne vezi s posamezniki in organizacijami v lokalnem okolju. “Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo pridobiva vsako leto večji pomen tudi v Lendavi. Že vrsto let sodelujemo z učenci in učitelji Dvojezične osnovne šole II, z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami, zato je druženje še toliko bolj prisrčno. Letos smo pripravili tudi zabavni dan za starejše občane. Naše mesto je majhno, zato se zgodi, da ob tej priložnosti po dolgem času srečaš tudi kakšnega znanca, kar je vedno lepo. Pohvaliti moramo tudi naše krvodajalce, ki z darovanjem krvi rešujejo življenja in v Lendavi jih je vsako leto več,” je povedala Mirjana Balažic z lendavske lokacije Leka, člana skupine Sandoz, ki z veseljem sodeluje v prostovoljskih dejavnostih, ker pravi, da je lepo videti srečne ljudi, ki jim z obiskom polepšaš dan.

Prostovoljske dejavnosti od Lendave do Debelega rtiča

Ob letošnji 20-letnici Novartisa in 70-letnici Leka, člana skupine Sandoz, sodeluje rekordnih več kot 600 sodelavk in sodelavcev iz Ljubljane, Mengša, Lendave, Kranjske Gore in s Prevalj. Udeležujejo se več kot 20 različnih prostovoljskih dejavnostih, ki potekajo od 25. marca do 22. aprila po vsej Sloveniji.[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6268324338618390609?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]