Ostalo

FOTO: Članska ekipa Nafte 1903 včeraj začela s pripravami

Članska ekipa Nafte 1903 je včerajšnji popoldan pričela s pripravami na prihajajočo sezono. Te so opravili v lendavskem Športnem parku. Članski ekipi so se na včerajšnjem prvem pripravljalnem srečanju pridružili štirje igralci mladinskega pogona: Sašo Pavšič, Stjepan Kirić, Mateo Šupljika in Dominik Drk.
Včeraj se je ekipa lendavske Nafte 1903 prvič zbrala in prvič opravila tudi priprave na novo sezono. Igralci so bili prosti klubskih obveznosti od 26. maja, ko so odigrali zadnje prvenstveno srečanje. Nafta 1903 je takrat, spomnimo, doma s 5:0 premagala ljubljansko Ilirijo in tekmovanje končala kot petouvrščena ekipa. Natančnejši potek priprav sicer še ni znan.

Trije odhodi

Lendavsko Nafto 1903 so sicer v minulih nekaj dneh zapustili trije igralci. To so Igor Prahić, Stjepan Oštrek, Dino Cvrtila in na zadnje Damir Zeljko. Prost igralec je le Cvrtila, saj tako Prahić kakor tudi Oštrek vesta, kje bosta nadaljevala svoji karieri. Prahić tako odhaja v Albanijo, natančneje v nogometni klub Kükesi ki domuje v istoimenskem mestu. Prahić je s strani omenjenega nogometnega kluba dobil zelo mamljivo ponudbo, kateri lendavska Nafta 1903 ni mogla konkurirati. Kam se bo podal Zeljko, ki mu s koncem meseca poteče pogodba, prav tako ni znano.

Oštrek se ne bo preselil daleč. Svojo kariero bo nadaljeval v prvoligaškem nogometnem klubu Varaždin. Že sicer pa je Oštrek imel pogodbo z lendavsko Nafto 1903 podpisano do 30.6.2019. Sporazumno je sodelovanje z modro-belimi prekinil tudi Dino Cvrtila, ki je zvestobo Nafti 1903 obljubil do konca prihajajoče sezone. Informacij, kam je namenjen Cvrtila ni, je pa bistvenega pomena za sporazumno prekinitev sodelovanja bila velika želja po večji minutaži, katere slednji menda v Lendavi ni bil deležen.