Sveže

FOTO: Bo Občina Lendava prejela naziv Občina po meri invalidov?

Občina Lendava in Medobčinsko društvo invalidov Lendava sta včeraj v prostorih restavracije Krona v Mestni hiši Občine Lendava pripravila predstavitev projekta Občina po meri invalidov.
Okrog 20 ljudi se je včeraj udeležilo okrogle mize, na kateri je tema pogovora bila Občina Lendava kot Občina po meri invalidov. Na okrogli mizi sta sodelovala župan Občine Lendava, Janez Magyar, podžupan dr. Mihael Kasaš in predsednik Medobčinskega društva invalidov Lendava Jožef Gjerek. Pobudo Medobčinskega društva invalidov Lendava, da bi Lendava postala “Občina po meri invalidov”, je sicer že lani podprl nekdanji župan Občine Lendava mag. Anton Balažek, s čimer so se lahko začele aktivnosti za pridobitev tega naziva.

Skupni imenovalec včerajšnje okrogle mize je bil, da bo tudi novo občinsko vodstvo podpiralo takšna društva, jim zagotavljalo vso podporo in delalo v smeri pridobitve omenjenega naziva. Občina bo med drugim zagotovila sredstva za za zagotavljanje kakovostnejšega življenja invalidov ter drugih občanov. Med drugim je včerajšnja okrogla miza bila tudi prvi ustanovni sestanek vseh invalidskih društev z območja občine Lendava.

Listina “Občina po meri invalidov” je priznanje občini, ki v svojem delovanju upošteva različnost potreb vseh svojih občanov; načrtno razvija, vzpodbuja povezano delovanje različnih družbenih dejavnikov in realizira dejavnosti in ukrepe, ki bistveno prispevajo tudi k večji kvaliteti osebnega življenja vseh invalidov in njihovih družin, ustvarja možnosti za njihovo socialno vključenost in za aktivno udeležbo v družbenem življenju občine z namenom udejanjanje pravic človeka in državljana.

FOTO: Alfred Lešnjak