Ostalo

FOTO: 50 let nogometnega kluba Mostje

Minulo soboto se je na nogometnem igrišču v Mostju odvila prireditev ob 50 obletnici tamkajšnjega nogometnega kluba. Odvili sta se dve prijateljski srečanji, bilo je poskrbljeno za druženje, hrano in pijačo, v večernih urah pa je nastopila glasbena skupina Skok.
“50 let je letnica, ki za seboj skriva neverjetne zgodbe, vzpone, padce, zmage, poraze, številna poznanstva, prijateljstva in smisel življenja. Jožef Berki, ki velja za ustanovitelja kluba si verjetno ni zamišljal, da bomo številne generacije za njim vztrajale in ostale tu, da bomo vztrajali na težki poti in skozi zgodovino razvijali ter gradili klub, dobre odnose, povezave in širili smisel nogometa – druženje, veselje, enotnost in šport.

Smo na stičišču meje z Madžarsko, kar je v zgodovini že prispevalo tudi k povezovanju z madžarskimi igralci in klubi. Dobre odnose je klub spletal tudi na sosednjem Hrvaškem. Zgodovina je bila bogata. Z igranjem v pomurski ligi, pa tudi številnimi uspehi v medobčinskih ligah se Mostje lahko pohvali z kar nekaj osvojenimi naslovi prvakov in številnimi borbami za sam vrh.

V klub je bila vključena celotna Vas. Številni ljudje, vodstva in prostovoljci, številni sponzorji in donatorji. Veliko je prostovoljnega dela, odrekanja in stresnih situacij. Na tem mestu se moramo vsak pri sebi zahvaliti tudi našim družinam, za vztrajnost, razumevanje in podporo. Odsotnost in žrtvovanje za klub v vseh generacijah je omogočila, da smo danes lahko tukaj vsi zbrani in proslavljamo to častitljivo 50. obletnico.

Klub je po letu 2018 na žalost za 2 leti odšel v mirovanje in bil prepuščen negotovi usodi. Vendar nekaj mladih nadobudnežev in v prvi vrsti dobrih prijateljev, ki smo v preteklosti sestavljali igralski kader v ekipi Mostja, dejstva, da kluba v katerem smo postali prijatelji in soigralci ni več, nismo mogli sprejeti. Pandemija covida-19, pogrešanje starih prijateljev in želja, da se nekaj naredi. Bilo je dovolj nekaj klicev in fantje s trenerjem smo se že dobili na igrišču. Julija 2020 se je začela pisati nova zgodba. Klub je ponovno zaživel, začel povezovati krajane vseh generacij in privabljati publiko v Športni park Mostje, ki se od lani lahko pohvali s popolnoma prenovljenim klubskim objektom. Na tej točki se je potrebno zahvaliti Občini Lendava na čelu s takratnim županom Janezom Magyarjem, ki so nam prisluhnili in se zavzeli za naš klub. Zahvala tudi vsem sponzorjem, prostovoljcem, družinam, ljudem z dobrim srcem… Hvala. Ustvarili smo zgodbo, ki sloni na prijateljstvu, povezovanju in športu. To je bila vizija. Opazili ste jo in rezultati se kažejo tudi v uradnih podatkih, kjer je v minuli sezoni športni park v Mostju obiskalo največ gledalcev. Hvala vam za vašo podporo, mi pa obljubljamo, da smo šele začeli. Čas je za nove zmage in na naslednjih 50 let,” je dejal Rok Horvat iz NK Mostje.