Ostalo

V Dobrovniku se je včeraj odvil 11. Vidov kolesarski maraton

Po dvoletnem premoru se v Dobrovniku vnovič odvijajo Dnevi turizma občine Dobrovnik. Že prejšnjo nedeljo je bilo srečanje na meji v Parku prijateljstva Hetes in družabne igre pri Vaško gasilskem domu v Žitkovcih, minuli vikend pa se je odvil 11. Vidov pohod ter kolesarski maraton.
Minulo soboto 11. junija 2022 je v lepem in sončnem vremenu ter ponovno dobrem obisku bil organiziran Vidov pohod. Pohodniki so zjutraj krenili na pot izpred društvene cimprače Društva vinogradnikov Strehovci po pozdravu predsednika društva Alojza Slepca, direktorice Zavoda za okolje in turizem Elizabete Horvat in župana Marjana Kardinarja. Pot jih je vodila med strehovskimi goricami, bukovem gozdu do Voglerjeve koče in  nazaj mimo Bukovniškega jezera in Kapelice ter studenca Sv. Vida do cimprače. Družabno srečanje vseh pohodnikov, organizatorjev in Gomiličkih degašev je štelo 100 udeležencev in se končalo pozno popoldne.

Da je šport in rekreacija doma tudi v občini Dobrovnik je že dolgo znano. Včerajšnjo nedeljo 12. junija 2022 s startom ob Bukovniškem jezeru se je 170 kolesark in kolesarjev podalo na pot velikega maratona 60 km, srednjega maratona 30 km in družinskega maratona 5 km. V vnovič lepem sončnem vremenu so prekolesarili del prekmurske ravnice in se po lepem Goričkem vrnili nazaj do Bukovniškega jezera, kjer so ob tradicionalni kolesarski malici Brunarice prekmurskih dobrot ob Bukovniškem jezeru in sladoledu okrepčevalnice Cufi nekateri po vrhu vsega še zaplesali ob zvokih skupine D-DUR.

Najštevilčnejša ekipa Ocean orchids cycling team Dobrovnik je letos podrla rekord z 42 kolesarji, sledi Arcont iz Gornje Radgone s 7 kolesarji in skupaj KK Lendava in kolesarji Elrada z šestimi kolesarji.

Veliki maraton je najhitreje prevozil Sőlor Robert iz Madžarske, pred Hozjanom Robertom iz ekipe Ocean Orchids in Goranom Salavcem. Srednji maraton sta v ciljno ravnino prva prikolesarila Zver Alen in Žižek Daniel, oba iz ekipe Ocean Orchids, tretji pa je bil Govek Bernard. Mali oziroma družinski maraton so skupaj prvi prikolesarili družina Seči iz Turnišča, za tem družina Gomboc – Vučak in tretje uvrščena družina Perša – Lebar iz Turnišča.

Organizatorji Turistično društvo Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem občine Dobrovnik so ob pomoči Občine, domačih gasilcev, strelcev in ostalih gasilcev in prostovoljcev na veselje vseh uspešno izvedli Vidov kolesarski maraton.