Ostalo

Dodatna sredstva: Pogodbe o sofinanciranju jih je tokrat podpisalo (preostalih) 113

Kar 113 prijaviteljev je v okviru 3. kroga razpisa za gospodarski razvoj regije bilo uvrščenih v kategorijo “pod pogojem zagotovitve dodatnih sredstev.” Ker so dodatna sredstva s strani madžarske vlade bila uspešno zagotovljena, gre za kar 1,6 milijona evrov, so slednji pogodbe tudi uspešno podpisali.
Pogodbe o sofinanciranju je avgusta podpisalo 113 prijaviteljev, ki so sicer v okviru 3. kroga razpisa za gospodarski razvoj regije, gre za madžarski denar, bili uspešni, a so zaradi pomanjkanja nepovratnih sredstev bili “premaknjeni” v kategorijo “pod pogojem zagotovitve dodatnih sredstev.” Finančni okvir za omenjenih 113 je madžarska vlada sprejela letošnjo pomlad, preostali uspešni na razpisu pa so pogodbe podpisali že lansko leto. Omenjena sredstva bodo sicer tokrat prišla izjemno prav, saj je epidemija koronavirusa precej zarezala v gospodarstvo, ki se sicer počasi že pobira.

Sredstva je sicer že prejelo 219 prijaviteljev. Skupno so prejeli 2,9 milijona evrov, omenjenih 113 pa bo prejelo še 1,6 milijona evrov. To seveda pomeni, da je med prijavitelje bilo do sedaj v omenjenem 3. krogu razpisa za gospodarski razvoj regije bilo razdeljenih skupno kar 4 milijone in pol evrov. Omenjenih 113 prijaviteljev je imelo 15 dni časa, da vplača lasten 25-odstotni delež in da odda zahtevek za izplačilo podpore. Časa, za nabavo osnovnih sredstev imajo do 30. novembra letos, s čimer se torej projekt tudi zaključi, poročilo o zaključku projekta pa morajo oddati do 15. decembra.

Dogovori na madžarski strani pa sicer potekajo v smeri zagotovitve sredstev za naslednji razpis, kar bi se lahko zgodilo že prihodnjo pomlad.