Ostalo

Kako izbrati klimatsko napravo za hišo?

Poletje je tu, z njim pa vroči dnevi in noči. Čeprav zračenje čez noč in zapiranje skozi dan pripomore k nižjim temperaturam v hiši, pa lahko zaradi slabe izolacije, lege ali veliko steklenih površin temperature vseeno narastejo do neznosnih višin. Rešitev je klimatska naprava, ki ohladi prostor in ga naredi prijetnejšega za bivanje. Kvalitetna klimatska naprava LG na primer poleg hlajenja poskrbi tudi za optimalno vlažnost in čist zrak. Seveda pa lahko služi klimatska naprava za ogrevanje v hladnejših dneh ali prehodnih obdobjih.
Kako se lotiti nakupa klime za hišo?

Hiše so praviloma večjih kvadratur kot stanovanja, zato je zanjo potrebna zmogljivejša klima. Eden izmed ključnih dejavnikov pri izbiri klimatske naprave je namreč površina, ki jo želite ohladiti. Poleg tega so pomembni še velikost, moč, vrsta naprave, invertni motor in blagovna znamka.

Odvisno od velikosti prostora, ki ga želite ohladiti, boste izbrali moč vaše klimatske naprave. Za velike površine boste potrebovali močnejšo napravo, priporočljivo z invertnim motorjem, ki sam prilagaja moč hlajenja po potrebi. Za manjše prostore zadostujejo srednje močne klimatske naprave, vendar prav tako z invertnim motorjem, ki zmanjša stroške električne energije.

V hiši si brez skrbi privoščite montažno klimo

Poznamo montažno in prenosno klimo, pri čemer se prenosne klime uporabljajo največkrat v stanovanjih, kjer z montažo zunanjega elementa klimatske naprave ni dovoljeno posegati v zunanji izgled. V kolikor živite v hiši, teh težav nimate in lahko zunanjo enoto montirate brez težav. Čeprav so montažne klime dražje, pa so v primerjavi s prenosnimi tudi učinkovitejše in varčnejše. Če vas skrbi izgled notranje in zunanje enote, so klimatske naprave LG že naredile korak dlje v dizajnu, tako da se popolnoma zlijejo s prostorom. 

Zakaj izbrati klimatske naprave LG?

LG je tretja največja južnokorejska korporacija in ena izmed vodilnih v svetu elektronskih naprav. Njihove klimatske naprave se lahko pohvalijo s številnimi novimi tehnologijami, zaradi katerih so vedno korak pred konkurenco. Ena takšnih prednosti klimatske naprave LG je dvojni inverterski kompresor, ki vzdržuje želeno temperaturo, hkrati pa prihrani energijo in zmanjša hrup. Notranja enote so stilsko oblikovane, omogočajo optimalni pretok zraka, mogoče pa jih je upravljati preko mobilne aplikacije. 

Rešitev za večstanovanjske hiše

Tudi za večstanovanjske hiše obstaja rešitev. Namesto da za vsako notranjo enoto nameščate svojo zunanjo enoto, raje uporabite LG sistem Multi Split, ki omogoča namestitev več notranjih enot in samo eno zunanjo enoto. Ena zunanja enota lahko podpira do 5 različnih notranjih enot, z vgradnjo tega sistema ne prihranite samo prostora, temveč tudi stroške. Za več informacij o tem, katera klimatska naprava LG je najbolj primerna za vaš dom, pa se obrnite na njihovega uradnega zastopnika v Sloveniji, podjetje Dines.si.

Oglasno sporočilo