Ostalo

Dijaki tekmovali za znanje v sklopu Uniorjevega projekta, med 529 dijaki je bil najboljši mladi Lendavčan

Pred časom sta v Woop! Areni v Ljubljani potekala praktični in zabavni del Tekmovanja za znanje za dijake srednjih šol tehniških smeri v organizaciji podjetja Unior Hand Tools. Trendi zadnjih nekaj let sicer kažejo, kako zelo težko se gospodarstvo sooča z iskanjem novih kadrov, a kot kaže v Lendavi s tem ne bomo imeli težav, saj je prav mladi Lendavčan pometel s konkurenco ter si prislužil bogato, več tisočakov vredno nagrado.
V Sloveniji je skoraj 200 srednjih šol, približno 25 od teh pa je tehniških. V njih se kalijo novi bodoči mojstri, ki bodo opravljali različne tehniške poklice. Med njimi najdemo strojnike, elektroinštalaterje, avtomehanike, orodjarje, mehatronike in mnoge druge. V podjetju Unior so ustvarili zanimiv projekt, s katerim so nagradili znanje in izobraževanje dijakov slovenskih srednjih tehniških šol ter jih na tekmovanju nagradili z atraktivnimi nagradami, novimi znanji, ter novimi prijateljstvi in poznanstvi. 

Projekt Tekmovanje za znanje

V projektu “Tekmovanje za znanje” se je lahko pomeril vsak dijak iz srednje tehniške šole. Da pa je pot do zmagovalcev malce bolj zanimiva in atraktivna, pa je dijake do atraktivnih nagrad čakala malce daljša in zabavna pot s tremi koraki. V tekmovanju so tako dijaki izkazovali svoje znanje, vsak njihov uspeh pa jih je nagradil z napredovanjem do atraktivnih nagrad. Najprej so se vsi dijaki pomerili v teoretičnem testu, ki je potekal na šolah, nato pa so se finalisti zbrali v Woop areni, kjer so se najprej pomerili v praktičnem izzivu, nato pa še v zabavnem izzivu.

Drugi in tretji korak sta potekala v ljubljanski Woop Areni, kjer so se zbrali sodelujoči skupaj z mentorji iz posameznih šol. Najprej so v praktičnem izzivu menjavali kolesa na električnem Gokartu, V izzivu so merili čas, zmagal pa je najboljši iz posamezne šole. Tako so dobili 12 finalistov, za razglasitev treh najboljših v celotnem tekmovanju pa so morali finalisti opraviti še zabavni izziv – tekmovanje v vožnji z GoKartom. Zopet so merili čas, zmagali pa so trije najhitrejši, ki so osvojili celotno »Tekmovanje za znanje« in si prislužili atraktivne nagrade.

Prvi je bil Lendavčan Zsolt Šooš iz Tehniškega šolskega centra Maribor, ki je prejel voziček z orodjem, drugi je bil Matija Močnik iz Gimnazije Jurija Vege Idrija, ki je prejel 3-delni predalnik z orodjem, tretji pa Žiga Turk iz šolskega centra Novo Mesto, ki je prejel garnituro orodja za domače mojstre.

Zsolt Šooš