Ostalo

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije sprejel policista Dejana Kranjca

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić je danes, 7. septembra 2023, sprejel policista Dejana Kranjca, s Policijske postaje Lendava, ter se mu zahvalil za hitro posredovanje, s katerim je rešil otroško življenje.
Na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejem Agra v Gornji Radgoni se je 28. avgusta 2023 zgodil neljubi dogodek, ki se je po zaslugi lendavskega policista srečno končal. V bližino stojnice Policijske uprave Murske Sobota je pritekel občan in zaprosil za pomoč, saj njegov otrok ni dihal, sam pa mu ni znal pomagati. Policist Dejan Kranjec iz Policijske postaje Lendava, ki je na sejmu predstavljal delo policije in obiskovalcem tudi svetoval, kako naj poskrbijo za svojo varnost, je takoj stekel do otroka, ki se je dušil in je že postajal moder. Otroka je dvignil, udaril v predel med lopaticama, da je tujek odstranil iz žrela. Otrok je zadihal in bil nadalje predan v oskrbo ekipe nujne medicinske pomoči.

Sprejemu Dejana Kranjca pri v. d. generalnega direktorja policije mag. Senadu Jušiću sta prisostvovala tudi direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić, mag., in načelnik Policijske postaje Lendava Željko Križanič.

FOTO: Policija