Sveže

VIDEO, FOTO: Preplah v Radmožancih: Oborožena neznanca oropala starejšo žensko

Po tem, ko še dober teden ni minilo od oboroženega ropa poštne poslovalnice v Lendavi, moramo tokrat poročati o novem oboroženem ropu, tokrat starejše krajanke naselja Radmožanci. Dogodek se je zgodil med 14.00 in 14.30 uro, širše območje pa je bilo vnovič pod nadzorom policije.
Danes med 14.00 in 14.30 uro se je v mirnem naselju Radmožanci zgodil oboroženi rop. Dve osebi, šlo naj bi za moškega in žensko, sta z orožjem prišla v hišo starejše krajanke, neuradno gre za 90-95 let staro žensko, ji v področje glave uperile strelno orožje in jo začela izsiljevati za denar. Kot smo uspeli izvedeti neuradno, jima je ženska izročila nekaj denarja (denarnico), šlo pa naj bi za manjšo količino. Nepridiprava, ki naj bi govorila v srbohrvaščini, sta po dejanju pobegnila, ženica pa je pričela klicati na pomoč. Policijo so o dogodku obvestili sosedje.

Na terenu so policisti in kriminalisti, policisti pa so med drugim pregledovali avtomobile ter območje na relaciji Lendava – Mostje, v Dobrovniku, na relaciji Turnišče – Nedelica ter na relaciji Hotiza – Velika Polana.

“Operativno komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota je bil okrog 14.15 ure obveščen, da naj bi v eni izmed hiš v Radmožancih v občini Lendava, prišlo do oboroženega ropa nad starejšo žensko. Osumljenca naj bi bila moški in ženska, ki sta se s kraja odpeljala z neznanim osebnim vozilom karavan izvedbe sive barve. Osumljeni moški bi naj imel v roki predmet podoben pištoli. Ženski bi naj odtujila manjšo vsoto denarja. Policisti izvajajo operativne naloge v smeri izsleditve osumljenca s postavitvijo cestnih blokad, ugotavljanjem identitete, zbirajo obvestila in opravljajo ogled. Podrobnejše informacije vam bomo sporočili po vseh ugotovljenih okoliščinah,” so sporočili iz Policije.