Ostalo

Pomurski madžarski radio prenose zavrnil, velikonočna bogoslužja z neposrednim prenosom na našem spletnem portalu

Ker je Pomurski madžarski radio odklonil neposredne prenose velikonočnih maš iz lendavske cerkve Sv. Katarine preko svojih radijskih valov, saj bi te bile dvojezične in ne le enojezične (madžarske), kot so pogojevali, boste slednje na prošnjo lendavske župnije našemu uredništvu, lahko spremljali v neposrednem video prenosu na našem spletnem portalu.
V trenutnem času zaostrenih pogojev zaradi vladnih odredb o prepovedi zbiranja več kot petih oseb na javnem kraju, je lendavska župnija želela štiri velikonočna bogoslužja, ta bi bila dvojezična, do vseh vernikov -tako slovenske kakor tudi madžarske narodnosti, opraviti preko radijskih valov, torej z neposrednim prenosom na Pomurskem madžarskem radiu. Ti so željo lendavskega župnika Martina Dolamiča zavrnili, češ, da bi obrede neposredno prenašali le, če bi ti bili zgolj enojezični, v madžarskem jeziku. Ker se lendavska župnija s takšnim pogojem ni strinjala, si boste verniki obeh narodnosti štiri velikonočna bogoslužja lahko ogledali v neposrednem video prenosu na našem spletnem portalu.

“Za vas smo pripravili neposredni prenos velikonočnih obredov iz župnijske cerkve v Lendavi. Zahvaljujem se uredniku portala Lendavainfo.com, ki je z velikim veseljem in odprtostjo za tukaj živeče Slovence in Madžare omogočil, da bomo lahko v živo povezani, za velikonočne praznike, iz naše cerkve,” je dejal Martin Dolamič, lendavski župnik. Za ogled spletnega video prenosa ne bo potrebno namestiti nobenih dodatkov, obredi pa bodo na sporedu na veliki četrtek, 9.4.2020 od 17.55 ure naprej, na veliki petek, 10.4. od 17.55 ure naprej, na veliko soboto 11.4. od 17.55 ure naprej in na veliko noč, nedeljo, 12.4. od 9.55 ure naprej. Naše znanje in tehnična oprema bosta torej poskrbela, da boste verniki obeh narodnosti na ta najpomembnejši krščanski praznik povezani z vsemi štirimi bogoslužji od doma.