Ostalo

Udari strel in podrto drevje

Po sončnem in toplem včerajšnjem dnevu, nas je pozno popoldne zajelo deževje. V naših krajih je sicer zemljo le zalilo, v drugih občinah pa je vreme povzročalo nevšečnosti. Poglejmo podrobneje …
  • Ob 17.58 je v naselju Vogričevci, občina Ljutomer, strela udarila v električni drog. Gasilci PGD Vogričevci so zavarovali kraj dogodka in pomagali delavcem Elektra Maribor pri postavitvi droga. Močan veter je odkril tudi manjši del strehe gasilskega doma, ki so ga gasilci prekrili.
  • Ob 18.05 je v naselju Bučkovci, občina Ljutomer, močan veter podrl drevo čez cesto. Drevo so odstranili gasilci PGD Mala Nedelja.
  • Ob 18.05 je v naselju Zasadi, občina Križevci pri Ljutomeru, močan veter odkril okoli 250 kvadratnih metrov strehe na gospodarskem poslopju. Gasilci PGD Bučečovci so objekt prekrili s folijo ter delno popravili ostrešje.
  • Ob 18.08 je v naselju Pušča, v občini Murska Sobota, meteorna voda zalila cestišče in dve kleti, močan veter pa je odkril strehe na treh stanovanjskih hišah. Gasilci PGD Pušča so izčrpali vodo iz poplavljenih kleti in cestišča ter prekrili odkrite strehe. V naselju Kupšinci je veter poškodoval nekaj električnih drogov, poškodbe so sanirali delavci Elektra Maribor. V Murski Soboti je veter podrl eno drevo čez cesto ter nanesel nekaj polomljenih vej na drugo cesto. Ceste so očistili delavci Cestnega podjetja Murska Sobota.
  • Ob 18.48 je v Kolodvorski ulici v Ljutomeru meteorna voda zalila prostore trgovine KIK ter poškodovala montažni strop. Gasilci PGD Ljutomer so izčrpali vodo ter odstranili poškodovan strop.
  • Ob 20.25 se je podrlo drevo čez cesto Gomilice–Brezovica, občina Turnišče. Gasilci PGD Gomilice so ga odstranili s ceste.
  • Ob 20.43 se je podrlo drevo čez cesto Gornji Ivanjci–Negova, občina Gornja Radgona. Gasilci PGD Gornja Radgona so drevo odstranili s cestišča.
  • Ob 21.48 je v naselju Grad v isto imenski občini udarila strela v stanovanjski objekt, katera je poškodovala dimnik, del ostrešja in tram. Gasilci PGD Grad so prekrili okoli 8 kvadratnih metrov poškodovane strehe in pregledali stanovanjski objekt.
  • Ob 21.48 je v naselju Grad v isto imenski občini udarila strela v stanovanjski objekt, katera je poškodovala dimnik, del ostrešja in tram. Gasilci PGD Grad so prekrili okoli 8 kvadratnih metrov poškodovane strehe in pregledali stanovanjski objekt.
  • Ob 22.12 je udarila strela v stanovanjsko hišo v naselju Plitvica, občina Apače. Začetni požar je pogasil domačin pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Apače, Gornja Radgona in Lutverci so odkrili del ostrešja in z termovizijsko kamero pregledali okoli 120 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjske hiše.