Ostalo

To je program predtekmovanja nacionalnega galopa v Lendavi

Pomurski galop šteje za predtekomovanje Nacionalnega galopa v Budimpešti. Glede na to se med sabo pomerijo tekmovalci v dveh kategorijah. Prvo tekmovanje je galopska dirka v Pomurju živečih madžarov, na kateri prvi trije uvrščeni tekmovalci, ki predstavljajo določeno naselje, uvrstijo na nacionalni galop v Budimpešti. Drugo tekmovanje je galopska dirka za Slovenijo, pri kateri se prvouvrščeni tekmovalec uvrsti na nacionalni galop v Budimpešti, kjer bo predstavljal Slovenijo v slovenski narodni noši v mednarodni dirki.

V času med predtekmovalnimi dirkami in finalom zvečer, bo za gledalce poskrbljeno s konjeniškimi predstavami. Na odru, pa se bodo zvrstile folklorne skupine in pomurski tradicionalni izvajalci. V kotičku za otroke, pa bo poskrbljeno za zabavo najmlajših. Na prodajnih pultih se bodo zvrstili ponudniki tradicionalne obrti in eko produktov. Poskrbeli bomo za osvežilne pijače in tradicionalno kuhinjo. Po pozno popoldnevni podelitvi priznanj zmagovalcem, pa bo poskrbljeno za zabavo na odru in prireditvenem prostoru.

Program:

09.30  Odprtje prizorišča

10.30  Svečana otvoritev

11.00  Konjeniška predstava: Csákberényi Csikósok

12.00  Kvalifikacije

13.00  Maradunk! – nastop pomurskih madžarskih kulturnih skupin /1. del/

14.00  Operetna predstava Zsuzsanne Debrei, Gáborja Bota in Attile Hertelendyja

15.00  Maradunk! – nastop pomurskih madžarskih kulturnih skupin /2. del/

16.30  Konjeniške predstave: svobodna trenerka konjev Viktória Hamza, lokostrelec in sokolar Zoltán Krekács, Magyar Ördöglovasok

18.30  Finale

19.00  Podelitev priznanj

20.00  Koncert skupine BigBox

21.30  Koncert skupine Pinkica

24.00  DJ MaSa

galop