Ostalo

Temperature še naprej neobičajne za letni čas

Če smo že minuli teden pisali o neobičajnih temperaturah za ta letni čas, pa se, kot kaže, podobno pisanje nadaljuje. Čeprav bodo jutranje temperature pod lediščem, pa to ne velja za dnevne temperature, ki se bodo dvigovale vse tja do šestice.
Zadnje decembrske dni nam bo narava postregla z vse prej kot običajnimi temperaturami. Čeprav bomo zjutraj namerili temperature pod lediščem, pa bodo dnevne temperature precej neobičajne za ta letni čas, saj se bodo dvignile precej nad ničlo. Danes bo sicer sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, popoldne pa se bo jasnilo.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v sredo pa pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, po nižinah Primorske pa se občasno lahko pojavi nizka oblačnost. Tudi v četrtek bo suho vreme. Božični dan torej ne znova ne bo bel, še več, podnevi bomo izmerili kar šest stopinj Celzija.

Današnje jutro je bilo sicer toplo. Izmerili smo kar tri stopinje Celzija, čez dan jih bo devet. Jutrišnje jutro in vsa naslednja jutra bodo med -2 in -4 stopinjami Celzija, dnevne temperature bodo med 4 in 9. Največ sonca lahko pričakujemo v sredo, temperaturno pa bosta izstopala današnji ponedeljek in sobota. Razen srede bodo vsi dnevi začinjeni z oblačnostjo. Padavin ni za pričakovati.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in zahodnim Balkanom prehodno slabi. Hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in bo danes zjutraj hitro prešla Slovenijo. Pred njo se je minulo noč nad nami okrepil jugozahodni veter.