Ostalo

Temperature: Pred nami znosnejši dnevi in sveža jutra

Minuli vikend smo znova bili deležni visokih temperatur. Te so se gibale med 33 in 35 stopinj Celzija, samo včeraj se je živo srebro povzpelo do 34 stopinj Celzija. Pred nami je teden znosnejših dnevnih in svežih jutranjih temperatur.
Večji del včerajšnjega in predvsem predvčerajšnjega dne je prevladovalo sončno vreme, s temperaturami do 34 oz. 35 stopinj Celzija. Včeraj proti večeru pa je na severu države nastalo nekaj več oblačnosti, ki se je nato razširila tudi nekoliko proti jugu države. Nekaj neviht je nastalo v severni Sloveniji, dež pa je naše kraje močil še v drugi polovici minule noči.

Padavine bodo ponehale v noči na torek

Od severa so se začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki so se postopno razširile nad večji del Slovenije in bodo ponehale v noči na torek. Zapihal je veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem do 30 stopinj C.

Danes in jutri bomo čez dan namerili prijetnih 26 stopinj Celzija, v sredo 28, v četrtek 30, v petek znova 28 in v soboto 25. Jutranje temperature se bodo gibale med 14 in 16 stopinjami Celzija. Nad južno in jugovzhodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje na Alpah. Od vzhoda bo začel pritekati k nam nekoliko hladnejši in postopno bolj vlažen zrak.